Κράξιμο και από Guardian σε Μητσοτάκη για το κορωνογλέντι της Ικαρίας

Τα έργα και οι ημέρες του πρωθυπουργού στην Ικαρία, πέρασαν τα ελληνικά σύνορα. Η βρετανική εφημερίδα Guardian, se antap;okrish thw Ηelen Smith από την Αθήνα, ασχολείται με την είδηση της παραβίασης των υγειονομικών μέτρων από τον Ελληνα πρωθυπουργό κατά την παρουσία στο γεύμα των 30 ατόμων στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ στην Ικαρία, Χ. Στεφανάδη.

Με τίτλο «ο Ελληνας πρωθυπουργός κριτικάρεται για παραβίαση των περιορισμών της πανδημίας», το ρεπορτάζ θεωρεί δεδομένη την παραβίαση των αυστηρών μέτρων που τέθηκαν από την ίδια την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με την ολοένα αυξανόμενη οργή του κόσμου καθώς φέρεται να συμμετείχε σε γεύμα με 40 άτομα την ίδια μέρα που η χώρα του ήταν αντιμέτωπη με σκληρά περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή της μετάδοσης του κορονοϊού», αναφέρει σε ρεπορτάζ τoυ ο Guardian.

O Guardian αναφέρεται και στη δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου, εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό.

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο επίκεντρο πυρών μετά την βιντεοσκόπηση του ίδιου και της συνοδείας του να απολαμβάνουν το μεσημεριανό τους γεύμα στη βεράντα του σπιτιού βουλευτή της ΝΔ μπροστά στο λιμάνι της Ικαρίας. Οι αναφορές των ΜΜΕ κάνουν λόγο για συμμετοχή 40 ατόμων στο γεύμα, πολύ περισσότερων από το όριο των 9 που επιτρέπουν τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα στη χώρα».

Και συνεχίζει το ρεπορτάζ του Guardian:

«Ο κεντροδεξιός ηγέτης επισκέφτηκε το μακρινό νησί του Αιγαίου και γύρω νησάκια για να συναντήσει το ιατρικό προσωπικό και να παρακολουθήσει από πρώτο χέρι το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας.

Αλλά το μέχρι τότε επιτυχημένο ταξίδι, επισκιάστηκε γρήγορα από την είδηση ότι η ομάδα του πρωθυπουργού είχε παραβιάσει έναν βασικό κανόνα στο οπλοστάσιο της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πανδημίας, κατά τη διάρκεια ενός γεύματος στο σπίτι του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χριστόδουλου Στεφανίδη.

Σε χρόνο μηδέν, εικόνες και βίντεο από την εκδήλωση κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο.»

Ενα εξαιρετικό ρεπορτάζ που τιμά την δημοσιογραφία και το ρόλο της. Σε αντίθεση με τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ που έθαψαν όσο μπορούσαν την είδηση για να προστατέψουν τον άνθρωπο που τους δίνει χρήματα μεσω της λίστας Πέτσα και τους εξασφαλίζει μειώσεις ή τους χαρίζει δόσεις από το τίμημα των τηλεοπτικών αδειών!

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here