Κουτσούμπας: Όχι ψήφο για ένα «νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης»

«Ενίσχυση του ΚΚΕ παντού», ζήτησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην κεντρική ομιλία του κόμματος, στην πλατεία Συντάγματος.  «Κάντε δική σας υπόθεση την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για να μπορεί η πλειοψηφία του λαού να χαμογελά το βράδυ των εκλογών», σημείωσε. 

Την πόλωση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος την αποκάλεσε «στημένη κοκορομαχία» για τα μικρά θέματα, προκείμενου να αποκρύψουν τα ουσιώδη, στα οποία και ταυτίζονται, όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε.

 

«Στο ίδιο κότερο είναι όλοι τους»

«Αυτό το έργο πρέπει να κατέβει μια ώρα αρχύτερα και στη θέση των σημερινών άθλιων πρωταγωνιστών να ανέβει ο λαός μας και το σενάριο να είναι οι πραγματικές του ανάγκες […] Σε αυτή την κακοπαιγμένη παράσταση, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ τσακώνονται ποιανού το όνομα θα είναι πρώτο στη μαρκίζα», υποστήριξε ο γενικός γραμματέας.

«Γελάνε και τα μωρά παιδιά με την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να πείσει ότι δήθεν μάχεται για τα συμφέροντα των πολλών», συμπλήρωσε εξαπολύοντας επίθεση στο κυβερνών κόμμα, υπενθυμίζοντας την ψήφιση για μειωμένη φορολογία στους εφοπλιστές, αλλά και την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου.

«Μέσα στην κρίση, τα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων έπεσαν στα τάρταρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Παροχές ψίχουλα»

Αναφορικά με την 13η σύνταξη που παρείχε η κυβέρνηση, ο Δ. Κουτσούμπας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως «ζητά να τους χαρίσει τα κλεμμένα ο κύριος Τσίπρας όταν λέει ότι το ψηφοδέλτιο γράφει πάνω 13η σύνταξη […] επιστρέφει στον λαό ένα από τα δέκα που του έχει κλέψει ενώ τα υπόλοιπα 9 τα δίνει ως δωράκι στο μεγάλο κεφάλαιο».

«Οδεύουμε σε μια νέα διεθνώς καπιταλιστική κρίση»

Επίσης, τον κίνδυνο να πληγεί η ελληνική οικονομία από μία νέα διεθνής οικονομική κρίση εξέφρασε ο γενικός γραμματέας, σχολιάζοντας το διεθνές οικονομικό κλίμα των εμπορικών πολέμων και διεθνών ανταγωνισμών.

«Οι ίδιο μας λένε πως η ανάκαμψη συνδέεται με το διεθνές περιβάλλον […] την ίδια ώρα που υπόσχονται αυξημένους ρυθμούς ανάπτυξης οδεύουμε σε μια νέα διεθνώς καπιταλιστική κρίση με τους εμπορικούς πολέμους, τους διεθνείς ανταγωνισμούς, τα πράγματα για το λαό μας θα είναι ακόμα πιο δύσκολα αν δεν αποφασίσει να τους πάρει αμπάριζα όλους αυτούς και το σύστημα  τους μαζί».

Τέλος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως η ψήφος σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος για «νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης», ενώ παραφράζοντας το σύνθημα του κυβερνώντος κόμματος, ο γενικός γραμματέας ανέφερε πως «η Ελλάδα των πολλών μπορεί να γίνει πράξη μόνο μέσα από την πάλη των πολλών».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here