Κουρουμπλής προς Κίνημα Αλλαγής: Οταν η Ενωση Κέντρου τα έβαλε με το ΠΑΣΟΚ, καταστράφηκε

Μήνυμα προς το Κίνημα Αλλαγής και τους πρώην συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ, να μην πλεύσουν προς τα δεξιά και τον Κυρ. Μητσοτάκη όπως «απειλούν» ορισμένοι, γιατί θα καταδικασθούν πολιτικά, εξέπεμεψε ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής. μιλώντας στον Alpha, αναφέρθηκε στην Ενωση Κέντρου, λέγοντας ότι όταν καταφέρθηκε κατά του ΠΑΣΟΚ, καταστράφηκε.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Όταν η Ένωση Κέντρου τα έβαλε με το ΠΑΣΟΚ, έπαθε καταστροφή. Ο κόσμος ο δημοκρατικός αν θέλει να πάει στην δεξιά, πάει μοναχός του, δεν χρειάζεται να τον πάει κάποιος.

Όταν η Γεννηματά θα πει «ο φυσικός μου χώρος είναι αυτός» αλλά κάτω από συγκεκριμένη προγραμματική σύγκλιση θα προσδιορίσει και θα καθορίσει πάρα πολλά πράγματα και ο κόσμος θα πει «ναι». Υπάρχει μια προοπτική στον προοδευτικό χώρο να συνεργαστούμε. Όχι κάτω από αυτά που θέλει ο Τσίπρας αλλά σε αυτά που πρέπει να ζητήσουμε και εμείς κάτω από ένα πλαίσιο τέτοιο.

Να ακούω ανθρώπους να μιλάνε με τόσο απαξιωτικό τρόπο για τον Τσίπρα… τον εξέλεξε ο ελληνικός λαός. Εκτός αν ο ελληνικός λαός είναι σοφός μόνο όταν ψηφίζει εμάς.Κάποιοι άνθρωποι από ‘κει θέλουν να πλεύσουν προς τη Δεξιά και αυτό θα είναι η ολοκληρωτική καταστροφή του χώρου. Το να πει «πάω σε μια προγραμματική σύγκλιση», μπορεί να κρατήσει τον κόσμο εκεί».

Οσον αφορά τις παραλίες του Σαρωνικού μετά το ναυάγιο του Αγία Ζώνη, είπε είναι καθαρότερες από κάθε άλλη φορά.

«Είχα βάλει ένα στοίχημα με τον εαυτό μου ότι όταν τελειώσω ή η παραλία θα καθαρίσει ή εγώ θα τελειώσω πολιτικά. Πέσαμε από πάνω όλοι και έγινε πολύ καλή δουλειά. Τώρα έρχονται από το εξωτερικό και ρωτάνε τι ακριβώς έγινε και είχε τόση αποτελεσματικότητα μέσα σε τόσο λίγο χρόνο. Λέγανε ότι ούτε μέσα σε 10 χρόνια δεν θα καθαρίσει», πρόσθεσε.

Ο κ. Κουρουμπλής είπε ακόμη για:

 

ΝΔ
Ο Τσίπρας δεν πάει να θολώσει τα νερά. Λέει «εγώ επεξεργάστηκα ένα σχέδιο το οποίο θεωρώ ότι είναι ο δρόμος για την ανάπτυξη». Διάβασα μια δήλωση της κ Μπακογιάννη. Το να πεις, να κάνεις μια κριτική ότι το σχέδιο έχει αδυναμίες κτλ, έχει μια λογική. Το να λες «ούτε ίχνος ανάπτυξης» και ότι η ΝΔ τα έχει όλα έτοιμα να μας σώσει από την καταστροφή, εντάξει…

Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν χωρίς την εξουσία. Είναι «βδέλλες της εξουσίας». Πώς θα πάρουν την εξουσία που αν βγουν τα στοιχεία από τα δάνεια των κομμάτων, θα κλάψουνε μανούλες: 480 εκατομμύρια. Ποιος θα τα πληρώσει αυτά τα 480 εκατομμύρια;

ΥΓΕΙΑ
Εκεί έγινε πάρτι. Δεν είναι μόνο τα φάρμακα. Είναι και τα εργαλεία και τα ιατρικά μέσα. Τα νοσοκομεία αγόραζαν τα φάρμακα με μια τιμή και το ΙΚΑ, που ήταν ο μεγάλος καταναλωτής, τότε τα αγόραζε με 18 συν. Όταν είπα τότε στον Μ. Βουδούρη ότι «από αυτήν την ιστορία το κράτος χάνει 500 εκατομμύρια τον χρόνο» και μου είπε «δεν χάνει 500, χάνει 400». Ωραία 400. Εκεί μέσα υπήρξαν πολλά. Μην το επικεντρώσουμε μόνο στους πολιτικούς. Έγινε πάρτι με πολλούς γιατί υπήρχε όλο αυτό το πρόγραμμα προώθησης. Ήταν η ιστορία με τους γιατρούς, με τα μπόνους, με τα ταξίδια.

Αυτό που έχει τώρα σημασία είναι να προχωρήσει η έρευνα. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η Ελβετία του Νότου στην παραγωγή αξιόπιστου, ποιοτικού γενόσημου φαρμάκου.

ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Υπήρξε μια παρεξήγηση, η οποία τακτοποιήθηκε. Εγώ ξεκαθάρισα ότι δεν είμαι υπάλληλος κανενός. Απολογούμαι στον πρωθυπουργό και στον ελληνικό λαό. Είμαι έτοιμος να κάνω ένα πολύ μεγάλο βήμα αν γίνει συμφωνία, ότι θα έχουμε μέσα σε ένα χρονικό διάστημα, τουλάχιστον από τα 5.000 πλοία, τα 3.000 πλοία να έχουν ελληνική σημαία. Εγώ μπορώ να σηκώσω ένα τέτοιο βάρος.

Στο λιμάνι αυτήν τη στιγμή έχουν έρθει 420 καινούργιες εταιρείες. Αρχίζει και δημιουργείται ένα άλλο κλίμα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here