Κουφοντίνας: Απέρριψε η ΚΕΜ τα αιτήματά του-Τι λέει η δικηγόρος του

Να απορρίψει και τα δύο αιτήματα σχετικά με τη μεταγωγή του κρατούμενου απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα πίσω στον Κορυδαλλό, αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ανοίγει ο δρόμος για τους συνηγόρους του να προσφύγουν στα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας συμπληρώνει 63 ημέρες απεργίας πείνας, με τη ζωή του πλέον να κρέμεται από μία κλωστή.

Ακολουθούν αναλυτικά οι αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών:

Δήλωση Γιάννας Κούρτοβικ, συνηγόρου του Δημήτρη Κουφοντίνα!

Με μία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών , που έγινε σήμερα , 11/3 μετά από αλλεπάλληλα αιτήματα και οχλήσεις από την συνήγορο και μετά την δημόσια έκκληση δεκάδων δικηγόρων προς την αρμόδια Εισαγγελέα , απορρίφθηκαν αυθημερόν τα δυο διαδοχικά αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού, με δυο διαδοχικές αποφάσεις ( η δεύτερη μάλιστα θεμελιωμένη επί της πρώτης).

Η επιτροπή έκρινε την πρώτη μεταγωγή ως σύννομη(!) και απέρριψε την δεύτερη αίτηση με επίκληση μεταξύ των άλλων του επιχειρήματος ότι δεν συντρέχει λόγος μεταγωγής για λόγους υγείας, αφού ο ίδιος είναι υπαίτιος για την κατάσταση του (!!) και οφείλει να σταματήσει την απεργία πείνας για να σωθεί η ζωή του («τυχόν απόφαση περί μεταγωγής του δεν θα αποτελέσει τον λόγο επανόρθωσης της βλάβης του …πάρα μόνον η απόφασή του να σταματήσει την απεργία πείνας και δίψας» !!!)

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here