Οι Κούρδοι προελαύνουν κατά του ISIS-Kατέλαβαν την Τάμπκα, πλησιάζουν στη Ράκκα-Νέες επιθέσεις Τούρκων σε κουρδικές πόλεις της Β. Συρίας

Μετά από μάχη 50 ημερών με τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, οι Κουρδικές δυνάμεις της Συρίας, που ηγούνται των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων(SDF), κατέλαβαν τελικά ολόκληρη την πόλη της Τάμπκα, στις όχθες του Ευφράτη και την γύρω περιοχή, σφίγγοντας το κλοιό προς την ντε φάκτο πρωτεύουσα του ISIS, την Ράκκα.

 

Η κατάληψη της Τάμπκα, και του ομώνυμου φράγματος στον Ευφράτη, αποτελεί μια στρατηγικής σημασίας νίκη των κουρδικών δυνάμεων στη Β. Συρία που τους καθιερώνει ως την πλέον αξιόπιστη στρατιωτική λύση στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους στην ευρύτερη περιοχή.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μόλις μια ημέρα μετά την απόφαση των ΗΠΑ να εξοπλίσουν τις κουρδικές δυνάμεις της Συρίας και όπως δείχνουν τα πράγματα δικαιώνουν την επιλογή τους, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο την θέση της Τουρκίας στην περιοχή, η οποία διεκδικεί ρόλο, αλλά είναι ήδη πολύ μακριά από τις εξελίξεις.

Και σαν μην έφταναν αυτό, η Τουρκία, οργισμ;eνη με την απόφαση των ΗΠΑ να εξοπλίσουν τους Κούρδους της Συρίας, επανέλαβαν τις αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Tal Rifa’at, βόρεια του Χαλεπίου, η οποία ελέγχεται από τις κουρδικές δυνάμεις και το SDF, το οποίο οι Τούρκοι θεωρούν προέκταση του PKK.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here