Κοτζιάς: Υποκριτική η ανησυχία Πέτσα για το erga omnes

Υποκριτική η ανησυχία του κυβερνητικού εκπροσώπου για την εφαρμογή του erga omnes στο εσωτερικό της Βόρειας Μακεδονίας, σύμφωνα με την κίνηση ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά που τονίζει ότι ο Στέλιος Πέτσας ξεχνά «ότι αυτό κερδήθηκε με τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται πως «η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ συμφωνούσαν από το 1996 να μην γίνουν αλλαγές στο Σύνταγμα της Βόρειας Μακεδονίας, ενώ ζητούσαν, όταν το ζητούσαν, το erga omnes να αφορά μόνο τη διεθνή χρήση του ονόματος. Aκόμα χειρότερα, Πρωθυπουργοί και των δύο αυτών κομμάτων είχαν συμφωνήσει ακόμα και με σκέτο «Μακεδονία» και κατά προέκταση όλα στο εσωτερικό της Βόρειας Μακεδονίας θα ήταν παράγωγα αυτού του μονολεκτικού όρου».

Και συνεχίζει σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση σωτηρίας κέρδισε την πλήρη χρήση (το πραγματικό erga omnes) του νέου σύνθετου ονόματος έναντι όλων και για όλα, ασφαλώς με χρονοδιαγράμματα. O Πρωθυπουργός της ΝΔ δεν είναι σε θέση να αξιοποιήσει τη συμφωνία. Στη σύνοδο κορυφής έμεινε αδρανής θεατής, αποφεύγοντας να μιλήσει με οποιονδήποτε για το θέμα και χωρίς να φτιάξει συμμαχίες».

»Η αλήθεια είναι μία: Η κυβέρνηση υπονομεύει με τη στάση της τη συμφωνία των Πρεσπών μόνο και μόνο για να επικαλείται ως δικαιολογία τα αποτελέσματα της δικής της πρακτικής. Θα έχει ως εκ τούτο μέγιστες ευθύνες για δυσάρεστες εξελίξεις στην περιοχή» καταλήγει η ανακοίνωση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here