Κεραμέως: Καταργείται το πανεπιστημιακό άσυλο και η 4η Νομική της Πάτρας-Δεν αλλάζει το εξεταστικό-Παράταση στα μηχονογραφικά

Επίσκεψη στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, προκειμένου να καθορισθούν οι προτεραιότητες του υπουργείο στον κρίσιμο αυτό τομέα.

Οπως ανακοίνωσε, μετά την σύσκεψη που κράτησε μία ώρα περίπου, η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και της 4ης Νομικής Σχολής στη Πάτρα. Οπως είπε η υπουργός Παιδείας, κ. Ν. Κεραμέως έχουν γίνει ήδη επαφές με την πανεπιστημιακή κοινότητα και σημείωσε ότι δεν είναι θέμα Πάτρας αλλά Νομικής, καθώς υπάρχουν πολλοί άνεργοι δικηγόροι!

Επίσης δεν θα αλλάξει το Εξεταστικό Σύστημα που ψηφίστηκε φέτος για την Γ’ Λυκείου αλλά θα υπάρξουν κάποιες βελτιώσεις, όσον αφορά κυρίως την ύλη.  Επίσης θα δοθεί παράταση στην υποβολή των Μηχανογραφικών.

Σκοπός μας είναι να δώσουμε περισσότερη αυτονομία τόσο στα πανεπιστήμια όσο και στις σχολικές μονάδες.

Eίπε επίσης ότι θα ενισχυθεί η ειδική αγωγή και η προσχολική αγωγή, ώστε να μη μείνει κανένα παιδί εκτός.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι δρομολογούνται οι διαδικασίες για το άνοιγμα των σχολείων, ώστε να είναι έτοιμα από πλευράς ανθρώπινου δυναμικού και βιβλίων και ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσουν κανονικά οι 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή. «Έχουμε κάνει επαφές με το ΑΣΕΠ, ώστε να γίνει γρήγορα η διαδικασία», σημείωσε

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. «Θα προχωρήσουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του σχεδίου μας, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Έχουμε θέσει ως πρωθυπουργικό γραφείο συγκεκριμένους στόχους», είπε και εξέφρασε την απόλυτη υποστήριξή του στους εκπαιδευτικούς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here