Κατεβασμένα ρολά, ξύλο και χημικά για τους εργαζόμενους στο Υπουργείο Εργασίας

Κατεβασμένα ρολά βρήκαν στο υπουργείο Εργασίας οι εργαζόμενοι επισιτισμού – τουρισμού που πήγαν εκεί για να συζητήσουν με την πολιτική ηγεσία και να διαμαρτυρηθούν. Μάλιστα οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να απομακρύνουν τους εργαζόμενους από την είσοδο.

Οι εργαζόμενοι χτυπούσαν τα κατεβασμένα ρολά ζητώντας συνάντηση έστω με κάποιον υπηρεσιακό παράγοντα αφού ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης δεν έχει δεχτεί να συναντήσει κανέναν από τους εκπροσώπους των σωματείων τους.

Πριν κατευθυνθούν στο υπουργείο Εργασίας οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα αντιδρώντας στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη στήριξη του κλάδου, τα οποία χαρακτηρίζουν στην ουσία ανύπαρκτα. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις γίνονται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), Γιώργος Χότζογλου, μιλώντας στο tvxs.gr, σημείωσε ότι στις εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν υπάρχει ούτε ένα θετικό μέτρο για τους εργαζόμενους του κλάδου, έκανε λόγο για «κυριολεκτικά αντεργατικά μέτρα» ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι  επιβάλλει καραντίνα φτώχειας και εξαθλίωσης».

Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό, οι οποίοι ξεπερνούν τις 400.000, ζητούν: Να μην εφαρμοστούν τα κυβερνητικά μέτρα, να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό βάσει των συλλογικών συμβάσεων, την επαναπρόσληψη όλων των εποχικών, επίδομα για όλους τους ανέργους του κλάδου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για ολόκληρο το διάστημα της ανεργίας, αναστολή πληρωμών ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, φόρων και τραπεζικών δόσεων, καθώς και μηδενικά δημοτικά τέλη.

Στην «υποδοχή» των εργαζόμενων αντέδρασε με αιχμηρό σχόλιο και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης:

«Ο Υπουργός Εργασίας όχι μόνο αρνήθηκε να συναντήσει τους εργαζόμενους σε επισιτισμό και  τουρισμό που ζητούν το αυτονόητο, επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας, αλλά τους «υποδέχθηκε» με ΜΑΤ και χημικά.

Αυτή είναι η νέα «κανονικότητα» της κυβέρνησης που ομολόγησε άλλωστε με κυνισμό ο κ. Μητσοτάκης όταν αντίκρισε απολυμένους στη Θεσσαλονίκη (σ.σ.: δείτε το βίντεο παρακάτω)».

Θυμίζουμε σχετικά ότι, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το ειρωνικό σχόλιο που επεφύλαξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του Θεσσαλονίκη για απολυμένους του διαγωνισμού 3Κ του ΑΣΕΠ. Την ώρα που φώναζαν «απολύσεις για τους εργάτες και στους εργολάβους κάνετε τις πλάτες» ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε γελώντας ειρωνικά, «επανήλθαμε στην κανονικότητα»:

 

Το παρόν στη συγκέντρωση έδωσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στηρίζοντας τα αιτήματα των εργαζομένων. «Είμαστε εδώ στο πλευρό όλων των εργαζομένων στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού και των μισθωτών και των αυτοαπασχολουμένων, μικρών επιχειρηματιών, των οικογενειακών επιχειρήσεων για να διασφαλιστεί το εισόδημα σε όλους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here