Καταγγελία φαρμακοποιών ότι τους έστειλαν rapid test αντί για οικιακά σε συσκευασία των 25!-Τι λέει το υπ. Υγείας για το νέο αλαλούμ

Εστειλαν τους φαρμακοποιούς γρήγορα τεστ που γίνονται σε εργαστήρια και όχι οικιακά. Τη σοβαρή καταγγελία έκανε ο φαρμακοποιός Γιάννης Δαγρές επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα έχουν εντοπίσει και πολλοί άλλοι συνάδελφοί του αφού δεν έφτασαν από το υπουργείο στα φαρμακεία self test αλλά rapid test.

Όπως είπε οι φαρμακοποιοί έπεσαν από τα σύννεφα όταν διαπίστωσαν ότι δεν τους προμήθευσαν με σφραγισμένα σακουλάκια του ενός οικιακού τεστ αλλά με συσκευασίες των 25 rapid test.

Όπως είπε, το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να ανοίγουν τις συσκευασίες των 25 και να απομονώνουν ένα ένα τα τεστ για να τα δίνουν στους πολίτες  πράγμα που εγκυμονεί κινδύνους αφού έτσι θα είναι εκτεθειμένα και αυτό δεν είναι ασφαλές.

«Δεν ξέρω ποιος έκανε τον διαγωνισμό και έδωσε έγκριση. Μια χαρά προϊόν είναι αλλά για άλλη δουλειά, για να γίνεται σε μικροβιολογικά εργαστήρια» είπε ο φαρμακοποιός Γιάννης Δαγρές επισημαίνοντας ότι «έχει γίνει γκέλα και μάλιστα γερή γκέλα». Όπως είπε «κανονικά πρέπει να επιστραφούν και να προμηθεύσουν με αυτόνομες συσκευασίες του ενός self test».

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ, η φαρμακοποιός Έφη Κουνέλη, θα πρέπει τώρα να φτιάξουν οι ίδιοι φαρμακοποιοί τα τεστ σε ατομικές συσκευασίες, μαζί με όλα τα «ανταλλακτικά» για να μπορέσουν να τα διαθέσουν σε κάθε ασφαλισμένο.

Μάλιστα, τα υλικά για τη διενέργεια του self test είναι χωρισμένα ανά είδος, σε ξεχωριστές συσκευασίες.

Το υπουργείο Υγείας υποστήριξε ότι πρόκειται για self test αλλά όχι ατομικά γιατί δεν υπήρχαν διαθέσιμα στην αγορά. Έτσι θα πρέπει οι φαρμακοποιοί να τα συσκευάζουν εκ νέου σε ατομικές συσκευασίες και να βάζουν ξεχωριστά το αντιδραστήριο, τη μπατονέτα, το υγρό και τη συσκευή που δείχνει την ένδειξη του τεστ.

Οι φαρμακοποιοί εκφράζουν αμφιβολία κατά πόσο η διαδικασία αυτή θα είναι ασφαλής

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here