Καμερούν: Ένοπλοι επιτέθηκαν σε ελληνικό τάνκερ-Απήγαγαν οκτώ ναυτικούς

 

Ένοπλη επίθεση στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο «Happy Lady», που βρισκόταν αγκυροβολημένο 2 ναυτικά μίλια ανοιχτά του λιμανιού Λιμπόχ στο Καμερούν, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης. Οι ένοπλοι απήγαγαν οκτώ από τα είκοσι δύο μέλη του πληρώματος.

Εξ αυτών οι πέντε είναι Έλληνες υπήκοοι, οι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε τραυματισμός ενός Έλληνα υπηκόου.

Συγκεκριμένα, από εξοστρακισμό σφαίρας τραυματίστηκε ο 35χρονος τρίτος μηχανικός του τάνκερ, ο οποίος και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.

Οι πέντε Έλληνες ναυτικοί είναι ο 45χρονος πλοίαρχος, ο 26χρονος ανθυποπλοίαρχος, ο 38χρονος δεύτερος μηχανικός και δύο δόκιμοι 20 και 21 ετών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού, «αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία.»

Πλακιωτάκης: «Η σκέψη μας βρίσκεται στους ναυτικούς μας»

«Αυτές τις ώρες η σκέψη όλων μας βρίσκεται στους ναυτικούς μας που κρατούνται παράνομα και στις οικογένειές τους», ανέφερει σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης. «Τους διαβεβαιώνουμε ότι κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν στα σπίτια τους», καταλήγει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here