Η Τουρκία επιμένει στις προκλήσεις-Ντονμέζ: Το Γιαβούζ ξεκινά τις γεωτρήσεις

H Τουρκία επιμένει στις προκλήσεις και συνεχίζει τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ παρά τις κυρώσεις της ΕΕ και τις συνεχείς προειδοποιήσεις από το Βερολίνο.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε πως το πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» θα παραμείνει στην Καρπασία και θα ξεκινήσει τις γεωτρήσεις εντός ολίγων ημερών, όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Όσον αφορά τις δραστηριότητες του πλοίου -γεωτρύπανου Φατίχ, ο Ντονμέζ είπε ότι το πλοίο θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του στα δυτικά του νησιού για ένα μήνα. Μέχρι στιγμής σε βάθος 5.000 μέτρων.

Επίσης, επαναβεβαίωσε ότι το σεισμογραφικό πλοίο «Ορούτς Ρέις» κατεβαίνει στην ανατολική Μεσόγειο μέσα στον επόμενο μήνα.

Ο Φατίχ Ντόνμεζ αναφερόμενος στα εντάλματα σύλληψης που έχει εκδώσει η Κυπριακή Δημοκρατία κατά του προσωπικού των τουρκικών πλοίων που δραστηριοποιούνται στην ανατολική Μεσόγειο, τα χαρακτήρισε ως «βήματα εκφοβισμού», προκειμένου να κάνουν την Τουρκία να σταματήσει τις επιχειρήσεις της, χωρίς ωστόσο να έχουν αποτέλεσμα.

Τέλος, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας δεν απέκλεισε τη δυνατότητα συνεργασίας με τη Ρωσία και την Κίνα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here