Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βλάπτει σοβαρά τα δικαιώματα: Ο Βρούτσης ανακάλεσε εγκύκλιο για την απόδοση ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες

Σε μια ενέργεια, αντάξια της ξενοφοβικής αντιμεταναστευτικής πολιτικής της, με στόχο τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών και τις πολιτικές ομαλής ένταξής του στην κοινωνία προχώρησε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χθες Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γ. Βρούτσης ανακάλεσε την πρόσφατη εγκύκλιο με την οποία απλοποιούνταν οι διαδικασίες απόδοσης ΑΜΚΑ, μεταξύ άλλων, σε μετανάστες, αιτούντες διεθνούς προστασίας, ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Πρόκειται για την εγκύκλιο, η οποία αποσαφήνισε το προηγούμενο, γενικόλογο και γραφειοκρατικό πλαίσιο, το οποίο καθιστούσε δύσκολη την απόδοση ΑΜΚΑ στις κατηγορίες ανθρώπων που προαναφέραμε, και την οποία συνυπέγραψαν πρόσφατα (20 Ιουνίου 2019), μετά από προετοιμασία αρκετών μηνών, οι τότε αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί, Ανδ. Ξανθός, Δημ. Βίτσας και Τ. Πετρόπουλος.

Στόχος της εγκυκλίου ήταν η ευκολότερη πρόσβαση των ανθρώπων αυτών σε βασικά αγαθά και δικαιώματα (Υγεία, Παιδεία, Εργασία) και άρα η δυνατότητα ομαλότερης ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Βρούτσης, με την απόφαση που ναρτήθηκε στην Διαύγεια, μέσα σε μία ημέρα ακύρωσε τη δουλειά μηνών και, πλέον, αναμένουμε το «έγγραφο με το οποίο θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για την απόδοση ΑΜΚΑ».

 

Μέχρι τώρα, μέσα σε πέντε μόλις ημέρες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάργησε ως αυτοτελές, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, εντάσσοντας την αρμοδιότητα αυτή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναδεικνύοντας το μεταναστευτικό, πρωτίστως ως ζήτημα τάξης, και δημόσιας ασφάλειας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here