Η μεγάλη απάτη Μητσοτάκη-ΝΔ στους εργαζόμενους-Ξεχάστε αύξηση κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο της ανάπτυξης-Την έκανε προκαταβολικά ο ΣΥΡΙΖΑ!

Αποκαλύφθηκε και η απάτη της ΝΔ με την δήθεν αύξηση των μισθών με ρυθμό διπλάσιο της ανάπτυξης, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης. Ε, λοιπόν, καμία αύξηση μισθών δεν πρόκειται να δείτε τα επόμενα τρία χρόνια, γιατί αυτή, την έκανε προκαταβολικά ο ΣΥΡΙΖΑ τον Φεβρουάριο!

Ναι, όλα αυτό το απίστευτου θράσους επιχείρημα, διατυπώθηκε από τα πιο επίσημα χείλια, αυτά του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, ο οποίος με τον πιο απλό και κυνικό τρόπο ομολογεί την επιχείρηση εξαπάτησης των χαμηλόμισθων από τη ΝΔ.

«Είπαμε ότι θα αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό κάθε χρόνο με ρυθμό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ το Φεβρουάριο αύξησε ήδη τον κατώτατο μισθό κατά 11%, δηλαδή για τα επόμενα 3 χρόνια», ξεκαθάρισε ο κ. Σταϊκούρας, παραπέμποντας τη σχετική συζήτηση στον Μάιο του 2020 και ακυρώνοντας την προεκλογική δέσμευση του Μητσοτάκη.

Μόνο που όταν ο κ. Μητσοτάκης δεσμευόταν, η αύξηση αυτή ήταν γνωστή. Είχε γίνει. Οπότε ήξερε τι έλεγ και κυρίως ήξερε τι δεν εννοούσε από όσα ΄λεγε. Με άλλα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης εξαπάτησε εν γνώσει του και εν πλήρει συνειδήσει ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

 Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη το βράδυ της Δευτέρας 23/12/19 στην ΕΡΤ, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ «ξαφνικά» αύξησε τον κατώτατο μισθό κατά 11% τον Φεβρουάριο του 2019, ενσωμάτωσε «την αύξηση μισθού που θα έπρεπε να γίνει σε βάθος τριετίας ή τετραετίας, με βάση τους ρυθμούς μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας».

Ιδού και η καθαρή δέσμευση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος τότε και γνώριζε τις αυξήσεις που είχε δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν έθεσε κανέναν όρο και καμία προϋπόθεση για την αύξηση των μισθων με ρυθμό διπλάσιο της ανάπτυξης:

Μερικές ώρες αργότερα, το πρωί της Τρίτης 24/12, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ανέφερε στον ΑΝΤ1 ότι «εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευση του πρωθυπουργού για αύξηση σε ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ, μέχρι να φτάσουμε στο ποσό των 700 ευρώ και στη συνέχεια θα δούμε τι θα γίνει με την εξέλιξη του καθώς θα πρέπει να συνυπολογιστούν πολλοί παράμετροι» (sic).

Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο «βιαστικός» ΣΥΡΙΖΑ στο προεκλογικό του πρόγραμμα είχε συγκεκριμένη δέσμευση για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2020 και το 2021 κατά 7,5% και 7,5%, αντίστοιχα. Τώρα, θα πρέπει να «ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η παραγωγικότητα της οικονομίας και να επιτευχθούν οι ρυθμοί μεγέθυνσης που αναμένει η κυβέρνηση Μητσοτάκης» προκειμένου να συζητήσουμε το ενδεχόμενο αύξησης του κατώτατου μισθού, όπως χαρακτηριστικά είπε τη Δευτέρα ο κ. Σταϊκούρας. Τοποτέτησε την εκτίμηση για τα δεδομένα αυτά τον… Μάιο του 2020. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here