«Η καταστολή στο Κουκάκι δείχνει τις διαθέσεις της ΝΔ…»

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έδωσε πριν λίγες μέρες στο Κουκάκι τα πρώτα δείγματα της νέας πολιτικής της στην τήρηση του «νόμου και της τάξης», με τις αστυνομικές δυνάμεις να επιτίθενται τελείως απρόκλητα σε μια ειρηνική διαμαρτυρία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πετραλώνων, Κουκακίου, Νέου Κόσμου.

Και εξηγεί:

Την Πέμπτη 11/7 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και ειρηνική πορεία στο Κουκάκι, ενάντια στην εκρηκτική αύξηση του φαινομένου Airbnb στην περιοχή. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν κάτοικοι του Κουκακίου και των γύρω γειτονιών, που διαμαρτύρονταν για τα αυξημένα ενοίκια, καθώς και για τις συνεχόμενες εξώσεις ενοικιαστών μακροχρόνιας μίσθωσης λόγω Airbnb.

Όταν η πορεία πέρασε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης, το οποίο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Κουκακίου, δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από αστυνομικούς με γκλομπ, δακρυγόνα και κρότου-λάμψης. Μάλιστα, ήταν τέτοια η μανία της καταστολής που η πορεία χτυπήθηκε και δεύτερη φορά, με την ίδια ακριβώς πρακτική.

Το φαινόμενο Airbnb μας εξαναγκάζει πλέον να πληρώνουμε υπέρογκα ποσά για σπίτια ελάχιστων τετραγωνικών ή μας εξωθεί στην απομάκρυνση από τις περιοχές μας. Πλήττει πρώτα και κύρια τους νέους ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν τα υψηλά ενοίκια, αλλάζει τη φυσιογνωμία των γειτονιών μας και δημιουργεί περιοχές μόνο για τουρισμό.

Το γεγονός ότι η πρώτη –μετά τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης-ειρηνική διαμαρτυρία των κατοίκων μιας γειτονιάς του κέντρου για ένα υπαρκτό πρόβλημα, αντιμετωπίστηκε με σκληρή καταστολή, δείχνει τις διαθέσεις της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στα κοινωνικά κινήματα και μας γεμίζει ανησυχία για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.
Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κουκακίου – Πετραλώνων – Νέου Κόσμου, καταδικάζουμε την αναίτια επίθεση και στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όσες/ους μάχονται για τα δικαιώματά τους. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για μια αξιοπρεπή ζωή στις γειτονιές μας. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε καλύτερη ποιότητα ζωής.

Οργάνωση Μελών Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
Κουκακίου – Πετραλώνων – Νέου Κόσμου

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here