Η Φώφη «αυτοκτονεί» πολιτικά, στηρίζοντας ανοικτά Μητσοτάκη

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Φ. Γεννηματά, αναζητώντας εναγωνίως τρόπους αυτόνομης πολιτικής επιβίωσης, επέλεξε το αδιανόητο. Προχωρά σε μια καθαρή πολιτική αυτοκτονία, καθώς διακηρύσσει από τώρα πως δεν θα αφήσει τη χώρα να πέσει στα βράχια. Κλείνει έτσι το μάτι στον κ. Μητσοτάκη, διαβεβαιώνοντας τους πάντες ότι θα τον στηρίξει στη κυβέρνηση, είτε έχει είτε δεν έχει αυτοδυναμία! 

Μιλώντας στο OpenTv  και στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος 7”, η κυρία Γεννηματά σημείωσε: «Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι είμαστε δύναμη ομαλότητας σταθερότητας. Δεν θα αφήσουμε τη χώρα να πάει στα βράχια. Θα είμαστε εκεί για να ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση, για να διεκδικήσουμε την αλλαγή των όρων της συμφωνίας Τσίπρα και να φύγει η θηλιά από το λαιμό του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα υπερπλεονάσματα και το υπερταμείο.  Να υπενθυμίσω ότι η ΝΔ δεν λέει κουβέντα για την αλλαγή του ρόλου του υπερταμείου και δεν λέει αν άμεσα θα διεκδικήσει την αλλαγή του στόχου για τα υπερπλεονάσματα,  που από το 3,5% πρέπει να φτάσει τουλάχιστον στο 2%. Χρειάζεται να υπάρξει επαρκής πλειοψηφία στη Βουλή για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος. Λέτε θα αφήσετε να πάει η χώρα σε εκλογές με απλή αναλογική με πολιτική αστάθεια που αυτό και αν διώχνει τους επενδυτές και άρα η ανάπτυξη απομακρύνεται ακόμα περισσότερο; Όσοι τα λένε όμως δεν εξηγούν ότι για να αλλάξει μία και έξω ο εκλογικός νόμος απαιτούνται 200 ψήφοι».

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. τόνισε πως το κόμμα της έχει ψηφίσει με τον ΣΥΡΙΖΑ πολλά νομοσχέδια υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού. «Παρά το γεγονός ότι διαφωνούσαμε με την λογική επιδομάτων. Τόσα χρόνια έπαιρνε δέκα και επέστρεψε ένα, αλλά έχουμε πλήρη συνείδηση ότι ο Έλληνας πολίτης που έχει γονατίσει, έχει ανάγκη το τελευταίο ευρώ που τους επέστρεφε. Το καλοκαίρι του 2015 ποιος ήταν ο πολιτικός αρχηγός που έβαλε πλάτη για να μας στηρίξουν οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές απέναντι στον Σόιμπλε που ήθελε να μας πετάξει έξω από την ευρωζώνη; Εγώ σηκώθηκα και πήγα τόσες φορές στις Βρυξέλες και άνοιξα την επικοινωνία για να αποκτήσουμε συμμάχους».

Αναφορικά με το θέμα του ματαιωθέντος ντιμπέιτ, η κυρία Γεννηματά επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας: «Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Μας έχει συνηθίσει στα ψέματα όλα αυτά τα χρόνια. Ερχόμαστε όλοι μαζί και λέμε ότι θα γίνει το debate 1η Ιουλίου, κανονίζουμε το πρόγραμμα μας είμαστε ήσυχοι ότι  οριστικοποιήθηκε και έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και λέει ότι δεν θα μπορεί ο κ. Τσίπρας, δεν ξέρουμε τι ώρα θα γυρίσει, θα είναι πολύ κουρασμένος, δηλαδή, χωρίς καμία συγκεκριμένη δικαιολογία. Αλλάζουμε ξανά όλοι τα προγράμματά μας ψάχνουμε μία συγκεκριμένα ημερομηνία και στο τέλος  αποδεικνύεται ότι ήταν προσχηματικό το ότι δεν μπορούσε την 1η Ιουλίου. Επέστρεψε και είπε ότι τελικά μπορεί έστω και στις 10 το βράδυ. Είναι ολοφάνερο ότι δεν ήθελε κανένα debate, σίγουρα δεν ήθελε με όλους τους αρχηγούς. Και τι να πει στον ελληνικό λαό, δεν έχει αφήγημα ο κ. Τσίπρας. Δοκιμάστηκε κρίθηκε αποδοκιμάστηκε, ηττήθηκε, αφήνει πίσω του βαριά κληρονομία στον ελληνικό τόπο, δεσμεύσεις πολύ σκληρές που πρέπει να δούμε πως θα καταφέρουμε να τις αλλάξουμε. Είχε κάθε λόγο να μη γίνει το debate, να μην έρθει δίπλα μας, να αποκαλυφθεί ποιες είναι οι πραγματικές του σχέσεις με τη ΝΔ, ποια είναι τα μυστικά που τους ενώνουν, τι κρύβουν όλα αυτά τα χρόνια για την αλήθεια για την κρίση».

Για το πως φθάσαμε στην κρίση και στα μνημόνια, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ξεπλύνει τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή». Συγκεκριμένα τόνισε:  «Έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεπλύνει τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή. Έχω ζητήσει κατ’ επανάληψη να γίνει εξεταστική από τότε που μπήκαμε στο ευρώ για να δούμε τις ευθύνες όλων των κομμάτων, για να δούμε τι έφταιξε σε αυτόν τον τόπο. Τι δεν πρέπει να επαναλάβουμε για να φτάσουμε σε ένα τέτοιο σημείο, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Αρνήθηκε πεισματικά ο κ. Τσίπρας και δεν είναι τυχαίο ότι στηρίχθηκε στην Καραμανλική συνιστώσα και έχει στελέχη της στα ψηφοδέλτια του. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πει λέξη αυτοκριτικής για τα λάθη εκείνης της εποχής, είναι αμετανόητος και η ΝΔ έτοιμη να επαναλάβει τα ίδια λάθη. Εδώ φαίνεται ότι είτε ψηφίσεις Τσίπρα είτε Μητσοτάκη στο τέλος βγαίνει Καραμανλής».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here