Γκουτέρες: Παράδειγμα ειρηνικής επίλυσης διακρατικών διαφορών η Συμφωνία των Πρεσπών

Παράδειγμα ειρηνικής επίλυσης διακρατικών διαφορών χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ο γενικός γραμματέας του OHE, Αντόνιο Γκουτέρες, από το βήμα του 18ου διεθνούς φόρουμ της Ντόχα.

«Το παράδειγμα της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ αποτελεί δείγμα διακρατικής προσπάθειας, προκειμένου να κλείνουν εκκρεμή ζητήματα που μόνο εντάσεις προκαλούσαν και που θα φέρουν πολλά οφέλη στην περιοχή των Βαλκανίων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε δε, την ανάγκη ύπαρξης όλων των δυνατών πρωτοβουλιών –κρατικών, διακρατικών και διεθνών- ώστε να «ηρεμήσει» ο πλανήτης από τις πολλαπλές εστίες εντάσεων, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τις προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές.

Στο φετινό φόρουμ της Ντόχα έλαβαν μέρος 70 χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ.

Ο τελευταίος, στο περιθώριο του φόρουμ, συναντήθηκε με τον γ.γ. του ΟΗΕ, τους υπουργούς Εξωτερικών της Τουρκίας και της Ρουμανίας, αλλά και τον πρώην αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κουίκ είχε επαφές με τους υπουργούς Εργασίας και Πολιτισμού του Κατάρ, όπως και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της αραβικής χώρας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here