Γιάννης Καμπούρης: Τα “χρυσά” σαπούνια της E-LA-WON

 

 Toυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ

Ιούλιος 2018. Η εταιρεία E-LA-WON βραβεύεται  στα Environmental Awards 2018 για την αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας. Εκείνη η βραδιά, όλα εκείνα τα ακούσματα, γέννησαν την ιδέα… Μιλάμε με τον εμπνευστή και δημιουργό τους Γιάννη Καμπούρη.

-Μια σειρά σαπουνιών από παλιά ελαιόλαδα;

Ανακύκλωση των περισσευμάτων των ελαιολάδων και επαναξιοποίηση με συνταγή ριζωμένη βαθιά στο χρόνο. Τη συνταγή της γιαγιάς Βασιλοπούλας από την Ίμβρο.

Η ιδέα γεννήθηκε κείνο το βράδυ… Την άλλη μέρα άνοιξαν οι πόρτες της μνήμης.. και οι εργένικες κούτες που κείτονταν σκονισμένες στα ράφια της αποθήκης… γεμάτες με κομμάτια ζωής, ενθύμια και αναμνήσεις…

-Σαπούνια της γιαγιάς;

Ανάμεσά τους… κάποια σαπούνια της γιαγιάς που σαν βγήκαν από το περιτύλιγμα της παλιάς εφημερίδας του 1965, άπλωσαν μπουγάδα φρεσκάδας στην κλειστή αποθήκη… σαν άλλοτε που ξεχύνονταν οι μυρωδιές στο αλώνι της γιαγιάς Βασιλοπούλας σαν έφτιαχνε τα λατρεμένα της σαπούνια. Τα είχα και τα έκρυβα σαν φυλαχτό, ήταν οι παιδικές μου μυρωδιές και ανάσες στοιβαγμένα στο κουτί της ψυχής και της μνήμης.

-Επιστροφή στα παιδικά χρόνια;

Κάπως έτσι γεννήθηκαν τα σαπούνια της ELAWON… καμωμένα με παιδικές αναμνήσεις, με οδηγίες από κιτρινισμένα χαρτιά του προηγούμενου αιώνα και το χέρι του ογδοντάχρονου παππού Χαράλαμπου, που μαθήτευε τότε κοντά στη γιαγιά Βασιλοπούλα.Κείνον τον καιρό σαν έφτανε, λοιπόν, έστηνε η γιαγιά το δικό της “εργαστήρι” με δικό της ελαιόλαδο από τα λιοστάσια με ποικιλίες Κολοβή και Αδραμητινή.

-Αυτοσχεδίαζε;

Εκανε τις δικές τις αλχημείες και αντάμα τις διάφορες παραγγελιές από τη φαμίλια της. Γνήσιο σαπούνι ελαιολάδου για τον κυρ Χαράλαμπο, τον άνδρας της.

Σαπούνι με άρωμα τριαντάφυλλου, από την αναρριχώμενη τριανταφυλλιά που στόλιζε σχεδόν όλο το σπιτικό, για την θυγατέρα της, την Αθηνά που ‘ταν ταλέντο στα εκχυλίσματα φυτών. Σαπούνι από σανδαλόξυλο για τον γιο της τον Μαυριάνη τον πολυταξιδεμένο που ΄χε μυηθεί στις εξωτικές μυρωδιές της μακρινής Ασίας.

Το σπίτι της γιαγιάς όλο προθήκες και φατνώματα, ένα σωρό πράγματα έκρυβε εκεί μέσα. Και ήρθε η στιγμή να κινήσω για το “κλεινόν Άστυ” για τις σπουδές μου στη Φιλολογία. Με πολύ ταπεινοφροσύνη μου έβαλε στη χούφτα ένα μαντήλι, όπου είχε τυλιγμένο ένα σαπούνι και για μένα με μια προτροπή: “να το χρησιμοποιήσεις όταν θα βρίσκεσαι στην ξενιτιά, είναι ένα ευτελές δώρο από μένα.” Που να φανταστώ ότι η γιαγιά στην καρδιά του σαπουνιού θα είχε μια χρυσή λίρα. Αυτό το γεγονός και μόνο έμεινε αποθηκευμένο στη μνήμη μου και τώρα το μετουσιώνουμε στην πράξη δίνοντας πνοή σε νέα προϊόντα της εταιρείας μας.  Το σαπούνι με φύλλα χρυσού 22 καρατίων είναι η νέα luxury δημιουργία της                 E-LA-WON.

-Κάπως έτσι… έγιναν τα σαπούνια της E-LA-WON, με ψηφίδες από σύγχρονες τάσεις και παλιές συνταγές;

Απέκτησαν οντότητα.  Λανσάρονται για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση SIAL PARIS 2018. Η ταυτότητά τους: χειροποίητα με πλήρη ωρίμανση σε συσκευασίες δώρου, υψηλής αισθητικής. Κάθε πρωτοεμφανιζόμενο προϊόν στην αγορά απαιτεί: έμπνευση, ιδέα, σχεδιασμό, εκπόνηση στρατηγικής Marketing, επιχειρηματική ανάλυση και τεχνική ανάπτυξη κτλ.  Για την πιστοποιημένη εταιρεία E-LA-WON, που προωθεί βραβευμένα προϊόντα ελαιολάδου, μελιού και pesto, στάθηκε εύκολη η προώθηση και διαφήμιση στους ήδη υπάρχοντες πιστούς καταναλωτές του νέου αξιόπιστου προϊόντος, ‘στα σαπούνια’, που ως προϊόν είναι μοναδικό. Προστιθέμενη αξία στο καλλωπισμό με αγνά υλικά, λόγω της φυσικής του παρασκευής. Σε σχέση με άλλα ομοειδή προϊόντα, τα σαπούνια της γιαγιάς Βασιλοπούλας έχουν προσωπικό νοιάξιμο και ψυχή και υλικά που τα κάνουν μοναδικά.

-Κερδίσατε το στοίχημα της αγοράς….

Η εμπιστοσύνη της αγοράς προς την εταιρεία E-LA-WON βασίστηκε στη ποιότητα των αγνών υλικών και χτίστηκε διαχρονικά. Η εμπιστοσύνη γέννησε την αναγνωρισιμότητα και την επιτυχία. Επιτυχία είναι η παραγγελία και αγορά του νέου προϊόντος από την πλειονότητα των αγοραστών πριν ακόμη το δουν. Έτσι, τα σαπούνια της γιαγιάς Βασιλοπούλας προστέθηκαν στα επιχειρηματικά δώρα των εταιρειών. Αναγνώριση του προϊόντος όταν πρώτα εκτίθεται στα ΗΑΕ σε, VIP EVENTS πριν διεισδύσει στις αγορές της Ευρώπης. Επιτυχία είναι το ότι ήδη ταξιδεύει. Τα σαπούνια της γιαγιάς Βασιλοπούλας ήδη άρχισαν τα ταξίδια τους για τις ΗΠΑ για εκλεκτούς καταναλωτές. Ταξιδέψτε στο μυθικό κόσμο της φρεσκάδας των σαπουνιών της γιαγιάς.

 

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here