Για γέλια και για κλάματα – Καμμένος: «Τηλεφωνώ στην Κουντουρά και δεν το σηκώνει»-Ο Ζουράρις στηρίζει τη κυβέρνηση

Κι υστερα αναρωτιομαστε «τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε».

Στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, (όσοι πήγαν) αντί να τοποθετηθούν ευθέως και να αναλαβουν τις ευθύνες τους υπέρ ή κατά της συμφωνίας, υπέρ του να ρίξουν την κυβέρνηση ή όχι, υπέρ του να αποσυρθούν οι υπουργοί των ΑΝ.ΕΛ από την κυβέρνηση ή όχι, όλοι αναλώθηκαν σε υπεκφυγές που δεν τιμούν κανέναν, με εξαίρεση τον Ζουράρι που είναι σταθερά υπεράνω.

Ο Καμμένος ζητησε την έγκριση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να αποσύρει τους ΑΝΕΛίτες υπουργους απο την κυβέρνηση αλλά ζήτησε και να τοποθετηθούν για τη Συμφωνια των Πρεσπών.

Οταν ρωτήθηκε ο βουλευτής Βασίλης Κοκκαλης για το τι θα πράξει, προκειμένου να μην απαντήσει είπε:

«Δεν μπορώ να απαντήσω αφού… λείπουν η Κουντουρά και ο Τέρενς Κουίκ και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη»

Ο Καμμένος είπε το τραγικό «μα παίρνω την Κουντουρά τηλέφωνο και δεν το σηκωνει»

Η δε Κουντουρά, πρωην μοντέλο και νυν υπουργος, ναι μεν λείπει σε προγραμματισμένη υποχρέωση στο εξωτερικο, αλλά και όταν ήταν εδώ μισόλογα ήταν οι δηλώσεις της (προφανώς γιατί κι αυτή διαπραγματεύεται το μέλλον της, μια που δεν μπορεί να ξαναγίνει μοντέλο).

«Θα ψηφίσω κατά συνειδηση» είχε πει, οπότε αναρωτιέται κανείς αν η συνειδηση πάει πακέτο με το αν θα είναι στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ η όχι.

Ομως και ο Τέρενς Κουίκ απέφυγε να παραστεί και η Χρυσοβελώνη. Βασικά και οι δυο είχαν λογους να μην παραστούν τυπικά, αφού επροκειτο για συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, άρα των βουλευτών

Η δε Χρυσοβελωνη δεν έχει ψήφο στο θέμα αφου δεν ειναι βουλευτής, ομως θέλει την θέση της στο υπουργείο ώστε να συνεχίσει (όπως λέει) να στηρίζει την κυβέρνηση

Συγκεκριμένα είπε ότι θεωρητικά δεν είναι αχάριστη (αφού στην κυβέρνηση μετέχει επειδή τη συνέστησε ο Καμμένος), ομως στην πράξη ισχύουν άλλα:

«Δεν είναι βαλίτσες οι υπουργοί, να τους πάρεις και να φύγεις. Τη σύνθεση της κυβέρνησης την καθορίζει ο πρωθυπουργός, σαφέστατα τύγχανα της πρότασης και της αποδοχής του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, εάν έλεγα κάτι διαφορετικό θα ήμουν αχάριστη. Αλλά τον τελικό λόγο τον έχει ο πρωθυπουργός. Δεν τίθεται θέμα από την πλευρά μου άρσης εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», ξεκαθάρισε η κ. Χρυσοβελώνη

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πάνος Καμμένος δεν απευθύνθηκε καθόλου στους Κώστα Ζουράρι και Θανάση Παπαχριστόπουλο διότι θεωρεί δεδομένο ότι θα ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας της Πρεσπών.

Ο Νίκος Μαυραγάνης (που παρότι δεν εξελέγη το Σεπτέμβριο του 2015, ο Πάνος Καμμένος τον πρότεινε για Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών) ήταν παρών στη συνεδρίαση ως εξωκοινοβουλευτικός αλλα στέλεχος των ΑΝΕΛ και αρνήθηκε να δώσει το ΟΚ για να αποσυρθουν οι υπουργοί (και ο εαυτός του βεβαίως) λέγοντας στον Καμμένο:

«Δεν μπορούμε να πάρουμε αυτή την απόφαση εφόσον απουσιάζουν η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκτός και αν έχουν διαγραφεί και δεν το γνωρίζουμε».

Ο Ζουράρις, σταθερά στον κόσμο του, έγραψε 4 σελίδες στις οποίες κλαίει για τη Μακεδονία, πλην ομως αντιλαμβάνεται κανείς έμμεσα ότι θα ψηφίσει τελικά τη Συμφωνία:

«Μακεδονία σακατεμένη» (σ.σ. ο τίτλος του κειμένου του)

«Λέμε όχι στον ακρωτηριασμό που θα πάθει η ολόδική μας, πρωτοφυὴς ονομασία. Η Μακεδονία είναι μία και είναι μακεδονική. Ημών, των Μακεδόνων. Ο «αυτοπροσδιορισμός» ανήκει στον Γνήσιο και αρχήθεν Πρώτον της ονομασίας κι όχι στον κλέφτη: αποκεκρίσθαι, διάκρισις, όχι λωποδυσία. Η προσυμφωνία των Πρεσπών όμως είναι καλύτερη από όλα τα χάλια των προηγούμενων -ενδιάμεση κλπ».
Και αφού συνεχίζει στο ιδιο ύφος σε 4 σελιδες καταλήγει στο εξής:

«Υστερόγραφο»
«Η ως άνω άποψή μου συνυπάρχει με την πλήρη και διαρκή ἐκ μέρους μου στήριξη προς την παρούσα κυβέρνηση, μέχρις λήξεως τής εντολής. Σύμφωνα με τε καθ΄ ημάς συναμφότερον».

Ο δε Τέρενς Κουικ, που δεν έχει πολλά να περιμένει απο τη δημοσιογραφία εδώ και χρονια, θεωρείται ότι «έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος» λόγω της μη συμμετοχής του στις συνεδριάσεις των ΑΝΕΛ αλλα και επειδη έχει πει ότι θεωρεί καλή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Πάνος Καμμένος, που φέρεται να ζήτησε απο τον Αλέξη Τσίπρα να αποπέμψει απο την κυβέρνηση τον Τερενς Κουίκ, και προφανώς δεν εισακουσθηκε, είπε σχετικά:

«Τώρα τελευταία εμφανίστηκε μια καινούρια κατηγορία, οι Μακεδονοκλάστες, οι οποίοι μας προέκυψαν, αφού τους διορίσαμε – χωρίς να είναι καν βουλευτές- ακόμη και σε υπουργικούς θώκους, να μας κάνουν και κριτική. Σας ζητάω συγγνώμη που τους έβαλα σε θέσεις κλειδιά. Εγώ φταίω, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πια στους ΑΝΕΛ. Τελειώσανε, γιατί στην πλάτη μας πατήσανε και έγιναν τζάμπα μάγκες. Καλό ταξίδι»

Ποιος ξέρει πώς να αισθάνονται οι 200.423 άνθρωποι που ψηφισαν ΑΝ.ΕΛ. το Σεπτέμβρη του 2015… Ισως τους παρηγορεί το γεγονός ότι, και όσοι ψήφισαν κατι άλλο, δεν έχουν λόγους να αισθάνονται πολύ καλυτερα

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here