Φοβερό «σουτ» εμβρύου που βιαζόταν να βγει, διέρρηξε τη μήτρα -καλά μητέρα και νεογνό

Μία γυναίκα που ήταν σχεδόν «στις μέρες της» για να γεννήσει μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο στο Πεκίνο με έντονους πόνους στην κοιλιακή της χώρα, μετά από έντονη «κλοτσιά» του εμβρύου.

Διαπιστώθηκε ότι το έμβρυο κλώτσησε τόσο δυνατά ώστε προκάλεσε ρήξη 7 εκατοστών στη μήτρα της μητέρας και χρειάσθηκε αγώνας δρόμου για να σωθούν μάνα και παιδί -αν και πέραν της «κλοτσιάς» έπαιξε σημαντικό ρόλο και προηγούμενη επέμβαση της μητέρας στην μήτρα.

Ευτυχώς με μεγάλες ποσπάθειες, είναι πλέον καλά και η μητέρα και το κοριτσάκι της.

Πρόκειται για σπάνιο περιστατικό -έχουν καταγραφεί 26 παγκοσμίως και τα περισσότερα από ρήξη μήτρας για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποιων και προηγούμενες, «φρέσκες» καισαρικές.

Η κλοτσιά βρήκε τη γυναίκα σε σημείο της μήτρας όπου η γυναίκα είχε πριν από περίπου  ένα χρόνο χειρουργηθεί για αφαίρεση ινομυωμάτων.

Κανονικά μετά από τέτοιες επεμβάσεις οι γυναίκες δεν πρέπει να επιδιώκουν κύηση αν δεν περάσουν 1-2 χρόνια και στην περίπτωση αυτή  η Κινέζα έμεινε έγκυος μόλις 6 μήνες μετά το χειρουργείο της, οπότε τα τοιχώματα της μήτρας στην περιοχή της τομής ήταν ευάλωτα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here