Φίλης για Ηριάννα: Σ΄ ένα κράτος δικαίου τέτοιες βεντέτες υπονομεύουν τη Δημοκρατία

«Νομίζω ότι σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, σε ένα κράτος Δικαίου, τέτοιες βεντέτες ανάμεσα σε θεσμούς ή ανάμεσα σε θεσμούς και κοινωνικούς χώρους υπονομεύουν τη Δημοκρατία».

Αυτό τόνισε ο Ν. Φίλη, σχολιάζοντας την δεύτερη απόρριψη της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας, από το Εφετείο.

«Δεν μιλάμε για αθώωση των κατηγορουμένων, που διεκδικούν οι άνθρωποι την αθώωση τους, μιλάμε για τη δυνατότητα αναστολής της ποινής μέχρις ότου κριθεί σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο. Άρα, αυτή η αυστηρότητα ή και σκληρότητα που δείχνει το δικαστήριο πράγματι προβληματίζει. Προβληματίζει και για αυτή καθ’ αυτή την υπόθεση, αλλά και σε σχέση με άλλες υποθέσεις, βαρύτερες εγκληματικές υποθέσεις που δείχνουν μια επιείκεια ή μια καλώς εννοούμενη, κατά τη γνώμη του δικαστηρίου, εφαρμογή του μέτρου της αναστολής της ποινής. Δεν θέλω να πιστέψω ότι πρόκειται για μία βεντέτα με κοινωνικό χώρο. Δηλαδή, ότι κάποιοι δικαστές, δεν λέω εν συνόλω η Δικαιοσύνη, θεωρούν ότι μπορούν να αντιπαρατεθούν με έναν ολόκληρο κοινωνικό χώρο», πρόσθεσε.

Στο ερώτημα εάν πρόκειται για βεντέτα με την κυβέρνηση, ο πρώην υπουργός απάντησε:

«Και αυτό επίσης, παρότι προκύπτει ως φόβος από πολλές πλευρές, δεν θα ήθελα και αυτό να το υιοθετήσω, διότι νομίζω ότι σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, σε ένα κράτος Δικαίου, τέτοιες βεντέτες ανάμεσα σε θεσμούς ή ανάμεσα σε θεσμούς και κοινωνικούς χώρους υπονομεύουν τη Δημοκρατία».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here