Φασιστικός αέρας στην Ευρώπη: Κοινό μέτωπο Σαλβίνι-Λεπέν-Πανηγύρια και για τη πρωτιά του ακροδεξιού στη Βραζιλία-Στις 304 μονάδες το ιταλικό σπρέντ

 

Ο Ματέο Σαλβίνι, σε συνάντησή του στη Ρώμη με την επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Συναγερμού (RN, πρώην Εθνικό Μέτωπο FN), Μαρίν Λεπέν, τόνισε ότι η Ιταλία δεν θα πάρει πίσω τα βασικά μέτρα του προϋπολογισμού της και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αρχίζοντας από τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, να δείξει πνεύμα συνεργασίας.

Πάντως σήμερα, το ιταλικό σπρέντ έφτασε τις  304 μονάδες, μετά την απόρριψη του ιταλικού προσχεδίου προϋπολογισμού από μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την περασμένη Παρασκευή.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή ο Σαλβίνι τόνισε ότι «πρόκειται για κινήσεις κερδοσκόπων, και για τον λόγο αυτό η ιταλική κυβέρνηση θα προχωρήσει μπροστά». «Όσοι θέλουν να κάνουν κερδοσκοπικές κινήσεις με θύμα την ιταλική οικονομία πρέπει να ξέρουν ότι χάνουν τον χρόνο τους», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Λέγκα.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταπάτησε τις αξίες της αλληλεγγύης. Βρισκόμαστε σε μια ιστορική στιγμή», δήλωσε από τη μεριά της η Λεπέν. Και υπογράμμισε ότι «μαζί με τον Ματέο Σαλβίνι αγωνίζεται υπέρ της εναλλαγής των πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη». «Συμμερίζομαι με τη Μαρίν Λεπέν τη συνοχή, τις αξίες, τις αρχές και την αξιοπρέπεια», δήλωσε, τέλος, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών.

Ο Σαλβίνι προωθεί ότι πιο μαύρο και αντιδραστικό στην ΕΕ, επικαλούμενος δήθεν τις αρχές και τις ευρωπαϊκές αξίες της αλληλεγγύης. Η συνάντηση και συμπόρευσή του με την ακροδεξιά εθνικίστρια Λεπέν, που ζητά την διάλυση της ΕΕ είναι ενδεικτική των προθέσεων του.

Αλλωστε δεν κρύβει πόσο ακροδεξιός και φασίστας είναι. Πανηγύρισε δεόντως την πρωτιά του ακροδεξιού, χουντικού Μπολσονάρου στην Βραζιλία, μιλώντας για άλλον αέρα και ήττα της αριστεράς.

Ο ίδιος σε άλλου tweet του, επιδεικνύει τον αφόρητο και επικίνδυνο λαϊκσιμό του, λέγοντας ότι αυτό που θέλει είναι είναι σε πρώτη θέση οι πολίτες και το ευρωπϊκό όνειρο, όχι οι τράπεζες και τα χρηματοοικονομικά.

Ο Σαλβίνι και οι εθνικολαικιστές στην Ιταλία, εκμεταλλεύονται στο έπακρο τα αδιέξοδα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών μονόπλευρης λιτότητας που επέβαλαν οι οικονομικές και ευρωπαίκές ελίτ στην ΕΕ, για να εμφανισθούν με δήθεν φιλολαίκό πρόσωπο.

Κλασσικό παράδειγμα φασιστικής ανέλιξης του μεσοπολέμου.

Η Ευρώπη και η Δημοκρατία βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι με τον ίδιο θανάσιμο κίνδυνο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here