ΕΣΗΕΑ: Στο πειθαρχικό για διαγραφή οι απεργοσπάστες-Σκάι και ενημερωτικές ιστοσελίδες, θλιβερή εξαίρεση στη μάχη σωτηρίας του ΕΔΟΕΑΠ

Στο Πειθαρχικό συμβούλιο για διαγραφή από τα μητρώα της Ενωσης, παραπέμπει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, τους απεργοσπάστες που δεν σεβάστηκαν τον κοινό αγώνα ων δημοσιογράφων για τη σωτηρία του ασφαλιστικού τους ταμείου και εργάσθηκαν κανονικά.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, θλιβερή εξαίρεση στη κοινή μάχη για την διάσωση του ταμείου, ήταν ο Σκάι και διάφορες ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συνεδρίασε σήμερα στις 11:00 π.μ. προκειμένου να αξιολογήσει την πορεία της 48ωρης απεργίας σε όλα τα Μ.Μ.Ε.

Το Δ.Σ. χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους, μέλη και μη μέλη της Ένωσης, οι οποίοι κρατούν ψηλά τη σημαία του αγώνα για την διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ και ιδιαιτέρως τους νέους συναδέλφους, που εργάζονται σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και απεργούν.

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Είναι αγώνας αξιοπρέπειας για τα στοιχειώδη ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και γι’ αυτό θα τον κερδίσουμε.

Θλιβερή εξαίρεση στη μάχη για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ αποτέλεσαν ο τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΙ και ενημερωτικές ιστοσελίδες, δημοσιογράφοι των οποίων «έσπασαν» την απεργία και έθεσαν τους εαυτούς τους απέναντι στον κλάδο την πιο κρίσιμη στιγμή του αγώνα.

Το Δ.Σ. αποφάσισε να παραπέμψει τους απεργοσπάστες στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για διαγραφή από τα μητρώα της Ενώσεως, με βάση τη ρητή διάταξη του Καταστατικού που ορίζει σαφώς (άρθρο 7, παρ. 1, περ. ιζ), την υποχρέωση των μελών να πειθαρχούν απόλυτα στις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης για απεργία.

Το Δ.Σ. δηλώνει τέλος την ικανοποίησή του, που ο πολιτικός κόσμος  συμμεριζόμενος την αγωνία και τα δίκαια αιτήματα του Κλάδου, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΕΣΗΕΑ με αποτέλεσμα η μεγάλη του πλειοψηφία να αποφύγει τις εμφανίσεις σε απεργοσπαστικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here