Νέα πρόκληση Ερντογάν: Τα πλοία μας παραμένουν στην Αν. Μεσόγειο-Νέα διάσταση η συμφωνία με Λιβύη-Θέλουμε δίκαιη μοιρασιά-Αποχώρησε ο Ελληνας Υφυπουργός

Προκαλεί ο Ερντογάν, με νέες δηλώσεις και ειδική αναφορά στο μνημόνιο συνεργασίας με τη Λιβύη, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Αδριανούπολη, για την σύνδεση του αγωγού TANAP, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη, μέσω Τουρκίας.

«Τα πλοία μας συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν θα αποσύρουμε τα πλοία μας από εκεί. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παραβιάσει τα δικαιώματά μας, τόσο τα δικά μας όσο και των Τουρκοκυπρίων», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, ενώ αναφερόμενος στο πρόσφατο μνημόνιο με τη Λιβύη, πρόσθεσε:

«Αυτή η συμφωνία θα αποκτήσει άλλη διάσταση όταν περάσει από το κοινοβούλιό μας.Τώρα η Λιβύη απειλείται. Σύντομα όμως νέοι πυλώνες αυτής της συμφωνίας θα τεθούν σε ισχύ»

Και κλιμακώνοντας τις προκλητικές του αναφορές πρόσθεσε: «Αντί μίας δίκαιης μοιρασιάς, στην Ανατολική Μεσόγειο, κάποιοι υποκινούν εντάσεις στην περιοχή. Καμία χώρα δεν είναι πάνω από τον διεθνή νόμο. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τίποτε δεν μπορεί να γίνει με τετελεσμένα».

Σημειώνεται ότι η παρέμβασή του έγινε στα εγκαίνια του αγωγού TANAP, δίπλα από τα σύνορα με την Ελλάδα, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του παριστάμενου υφυπουργού Περιβάλλοντος, Δημήτρη Οικονόμου, ο οποίος αποχώρησε εις ένδειξη διαμαρτυρίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here