Εργοδότης στη Μυτιλήνη εκδικείται εργαζόμενο γιατί αρνήθηκε να επιστρέψει το δώρο

Tην παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας προκάλεσε επώνυμη καταγγελία από εργαζόμενο στη Μυτιλήνη σε εταιρεία που έχει σχέση με το χώρο της εστίασης. 

Σύμφωνα με το lesvosnews.net, η εταιρεία όχι μόνο ζήτησε από τον εργαζόμενο να του επιστρέψει το δώρο Χριστουγέννων ( καταγγελίες που βλέπουν το φως  της δημοσιότητας σε όλη την Ελλάδα) αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπάνω! Βρήκε τον πιο αισχρό και άθλιο τρόπο να εκδικηθεί τον εργαζόμενο που θέλησε να κρατήσει το δώρο Χριστουγέννων.

Τα στοιχεία της εταιρείας και του εργαζόμενου είναι στη διάθεση κάθε αρμόδιας αρχής.

 

Ο Πέτρος Λ. αναφέρει:

«Βρίσκομαι στην Μυτιλήνη δουλεύω σε μια εταιρεία που έχει αντικείμενο το χώρο της  εστίασης.
Έβαλαν δώρο Χριστουγέννων στον λογαριασμό μου και απαίτησαν να το γυρίσω πίσω αλλιώς θα με διώξουν.Έπειτα ο υπεύθυνος του καταστήματος εν ονόματι Γ.Χ.  με απειλούσε ότι θα κάνει τα πάντα να μην ξαναβρω δουλειά και θα πει το οτιδήποτε χειρότερο για εμένα ώστε να μην βγάζω ούτε τα προς το ζην.
Σας το λέω όπως ακριβώς μου το είπε.
Έχω έναν λογαριασμό μισθοδοσίας στην άλφα τράπεζα τον οποίο μας έβαλε η ίδια η εταιρία να κάνουμε όλοι οι εργαζόμενοι στην ίδια τράπεζα προς διευκόλυνση πληρωμών. Εγώ είχα λογαριασμό  Μισθοδοσιας στην τράπεζα Πειραιώς από την προηγούμενη δουλειά μου. Όπως λοιπόν σχεδόν ολος ο κόσμος έχω κάποια χρέη  στην εφορία και είχα έναν και μοναδικό ακατάσχετο λογαριασμό. Δήλωσα λοιπόν ακατάσχετο λογαριασμό το τωρινό λογαριασμό της μισθοδοσίας στην αλφα τραπεζα. Και η εν λόγω εταιρεία για λόγους εκδικήσεως απέναντι μου διότι κράτησα το δώρο,μου έβαλε στη συνέχεια τα χρήματα του μισθού μου στον λογαριασμό μου τον παλιό ο οποίος δεν ήταν ακατάσχετος. Με συνέπεια να μην έχω ούτε καν να πληρώσω τα βασικά μου έξοδα, ενοίκιο ,ρεύμα και να μην μπορώ να παρέχω στην οικογένεια μου κυριολεκτικά τα βασικά. Λόγο αυτού του συμβάντος. Όλοι οι υπάλληλοι επέστρεψαν τον δώρο πλην 3 που τους ανάγκασε να παραιτηθουν.
Σας παρακαλώ  κάντε μια αναφορά για αυτό το θέμα.Χασαμε δουλειά και χρήματα είμαστε στο έλεος των εργοδοτών.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here