Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Μαργαρίτη Σχοινά: «Βαρύ unfair-Μίλησε στο συνέδριο της ΝΔ σαν κομματάρχης του Μητσοτάκη»

Για θεσμικό ατόπημα από πλευράς Μαργαρίτη Σχοινά κάνουν λόγο ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την ομιλία του Ευρωπαίου Επιτρόπου στο 13ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο νέος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος έχει διατελέσει εκπρόσωπος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε πολύ κρίσιμες περιόδους για τη χώρα, μίλησε στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος και ανέφερε ότι «η Ελλάδα ξαναβρίσκει το δρόμο της σοβαρότητας, της σταθερότητας, του ευρωπαϊκού ορθού λόγου και της χρηστής διακυβέρνησης».

Τα λόγια αυτά έφεραν αντιδράσεις από τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη και Κώστα Αρβανίτη.

«Βαρύ unfair»

Ο Δ. Παπαδημούλης σχολίασε μέσω Twitter ότι «Ο ⁦Μαργαρίτης Σχοινάς⁩, υπέπεσε σε βαρύ unfair. Ξέχασε ότι είναι αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αλλά κ όσα έλεγε ίδιος ως εκπρόσωπος του Γιούνκερ. Καταγγέλλω με επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν, όσα θλιβερά είπε για “μη σοβαρή και μη χρηστή διακυβέρνηση Τσίπρα”».

«Αφισοκολλητής του Μητσοτάκη»

Σε υψηλούς τόνους ήρθε και το σχόλιο από τον Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος ζήτησε από τη νέα πρόεδρο της Κομισιόν να «τον ανακαλέσει στην τάξη χωρίς δεύτερες σκέψεις. Η Ελλάδα δικαιούται θέση Ευρωπαίου Επιτρόπου και όχι έναν λουστραρισμένο αφισοκολλητή της ΝΔ.». «Ο κύριος Σχοινάς εγκαινίασε την θητεία του μιλώντας όχι ως Μέλος της Κομισιόν, αλλά ως κομματάρχης της ΝΔ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά:

Από την πρώτη κιόλας μέρα της θητείας του, ο Νέος Υπερ-Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς μας έδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τί καταλαβαίνουν αυτός, η κυρία von der Leyen αλλά και όλο το Ιερατείο της Ευρωπαϊκής Δεξιάς ως Ευρωπαϊκό Τρόπο Ζωής:

  • Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής είναι ένας κορυφαίος Ευρωπαίος Αξιωματούχος να εγκαινιάζει την θητεία του μιλώντας στο Συνέδριο του Κόμματος από το οποίο προέρχεται. Μετάφραση: Ξεχάστε τα φληναφήματα περί πολιτικής ανεξαρτησίας και ουδετερότητας των ευρωπαϊκών θεσμών, πατρίδα μας δεν είναι η Ευρώπη, αλλά η ΝΔ.
  • Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής είναι ένας κορυφαίος Ευρωπαίος Αξιωματούχος να αναλαμβάνει ρόλο κομματάρχη της ΝΔ μέσα στο Berlaymont και να υιοθετεί όλη την κριτική της Μητσοτακικής ΝΔ απέναντι στην Κυβέρνηση Τσίπρα που έκλεισε τον κύκλο των Μνημονίων.
  • Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής είναι ένας κορυφαίος Ευρωπαίος Αξιωματούχος να «αδειάζει» τον ίδιο τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που επί πενταετία υπηρέτησε ως εκπρόσωπός του και, αντί της γόνιμης συνεργασίας με την κυβέρνηση που είχε εκλέξει (δις) ο ελληνικός λαός, να διολισθαίνει στην συκοφάντησή της.

Με την σημερινή του παρέμβαση, ο κύριος Σχοινάς επιβεβαίωσε τους σκληρότερους επικριτές του και διέψευσε όσους είχαν πιστέψει στη δυνατότητα συνεννόησης με μια Ευρωπαϊκή Επιτροπή που τον τόνο δίνει η Ευρωπαϊκή Δεξιά.

Ο κύριος Σχοινάς εγκαινίασε την θητεία του μιλώντας όχι ως Μέλος της Κομισιόν, αλλά ως κομματάρχης της ΝΔ.

Η κυρία von der Leyen οφείλει να τον ανακαλέσει στην τάξη χωρίς δεύτερες σκέψεις. Η Ελλάδα δικαιούται θέση Ευρωπαίου Επιτρόπου και όχι έναν λουστραρισμένο αφισοκολλητή της ΝΔ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here