Επεισόδια στο σιδερόφρακτο Αμβούργο- Συγκρούσεις διαδηλωτών κατά G-20 με τη γερμανική αστυνομία

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στο Αμβούργο με συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών κατά της G-20 και γερμανικής αστυνομίας.  Η αστυνομία που έχει καταλάβει κυριολεκτικά τη πόλη, έκανε χρήση δακρυγόνων και εκτοξευτήρων νερού για να απωθήσει αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές με μαύρα και κουκούλες που αποσπάσθηκαν από το κύριο σώμα των 12.000 και πλέον συγκεντρωμένων και πέταξαν μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών.

Μετά τα επεισόδια η αστυνομία αποφάσισε να διαλύσει τη διαδήλωση. «Δόθηκε τέλος στη διαδήλωση», ανέφερε μέσω Twitter η αστυνομία.

Η πορεία είχε ξεκινήσει λίγο νωρίτερα μέσα σε κλίμα έντασης, μία ημέρα πριν αρχίσει η σύνοδος των ηγετών G-20.

Η διαδήλωση είχε κεντρικό σύνθημα «Καλωσήλθατε στην Κόλαση», και αναμενόταν να είναι η μεγαλύτερη από τις συγκεντρώσεις εναντίον της συνόδου της G20, που διεξάγεται αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο.

Η πορεία άρχισε από την ψαραγορά κοντά στον Έλβα και αναμένεται να κάνει τον γύρο του συνεδριακού κέντρου όπου θα γίνει η σύνοδος της G20 αύριο και μεθαύριο.
Στην κορυφή της πορείας ένα πανό έγραφε το σύνθημα «Τσακίστε τη G20».

Η πορεία αρχικά αναμενόταν να φθάσει μόλις 300 μέτρα από το συνεδριακό κέντρο όπου θα γίνει η σύνοδος.

Περίπου 20.000 αστυνομικοί απ’ όλη τη Γερμανία έχουν αναπτυχθεί στην πόλη, όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα γερμανικά λιμάνια.

Σύμφωνα με τις αρχές, στις κινητοποιήσεις στο Αμβούργο αναμένεται να πάρουν μέρος έως και 100.000 διαδηλωτές καθώς έχουν προγραμματισθεί πάνω από 30 συγκεντρώσεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here