Επικίνδυνο τρολ η ΠΟΑΣΥ: Εκδήλωση-πρόκληση αστυνομικών στη πλατεία Εξαρχείων, με τη ευγενική στήριξη του Αδωνι!

Με θέμα: «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις», η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, ενεργώντας μάλλον ως τρολ και όχι ως σοβαρός συνδικαλιστικός θεσμός, αποφάσισε να παρέμβει σε ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα μ’ έναν προκλητικό τρόπο. Επιχειρεί μάλιστα να το αναδείξει με το τρόπο αυτό ως πρωτίστως αστυνομικό πρόβλημα αγνοώντας τις άλλες κοινωνικές και πολιτικές παραμέτρους και επιρρίπτοντας ευθύνες στην ανοχή της πολιτείας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, υποννοώντας ότι οι αστυνομικοί ξέρουν τι πρέπει να κάνουν αλλά η κακή πολιτική εξουσία δεν τους αφήνει!

Και επιχειρεί να το κάνει αυτό, σε μια περιοχή με έντονο πρόβλημα, γνωρίζοντας και αποδεχόμενη το αυταπόδεικτο,  ότι δηλαδή έτσι θα πυροδοτήσει ακόμη περισσότερο την ένταση. Με άλλα λόγια, δεν πρόκειται για κάποιου είδους θεσμική παρέμβαση του συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών υπαλλήλων αλλά για καθαρή προσπάθεια να προκαλέσει αντιδράσεις. Κοινώς προβοκάτσια.

Ηδη μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου απάντησαν μεσω του διαδικτύου ότι τους περιμένουν μετά χαράς, λέγοντας ότι «θα είμαστε όλοι εκεί…Τα Εξάρχεια θα μείνουν ελεύθερα από μπάτσους».

Πρόκειται για ενέργεια, η οποία άσχετα από το αν γίνει τελικά, ρίχνει λάδι στη φωτιά και μάλιστα με εντελώς λανθασμένο τρόπο, καθώς όπως φαίνεται, γίνεται με πρόθεση να αυξηθεί η αστυνομική καταστολή και όχι να λυθεί ένα σοβαρό πρόβλημα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε ότι από τους πρώτους που εξεδήλωσαν την στήριξή τους, χωρίς ωστόσο και εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής, ήταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης.

 

 

 

Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ

Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. θεματοφύλακας αρχών και αξιών της Δικαιοσύνης, της Ισότητας και της Δημοκρατίας και με θέσεις σταθερά απέναντι σε κάθε μορφή βίας και αυταρχισμού, παρεμβαίνει κάθε φορά υπέρ των δικαιωμάτων του Έλληνα πολίτη, ξεκινά η ανακοίνωση των αστυνομικών.

«Τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται «τυφλά» φαινόμενα βίας, που στρέφονται κατά πολιτών αλλά και Αστυνομικών τα οποία τείνουν να γίνουν «Θεσμοποιημένη πραγματικότητα» με την ανοχή της επίσημης πολιτείας, που όμως η κοινωνία ουδέποτε τα αποδέχθηκε παρά του αντιθέτου που ορισμένοι πίστευαν», συνεχίζουν.

«Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. κάνει την αρχή, αναλαμβάνει πρωτοβουλία να αναδείξει το πρόβλημα και διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις» που θα πραγματοποιηθεί την 29-06-2017 και ώρα 18:00 στην Πλατεία Εξαρχείων και καλεί τα πολιτικά κόμματα, φορείς, ενώσεις πολιτών για να αναδειχθούν οι πτυχές του προβλήματος και να κατατεθούν ρεαλιστικές προτάσεις για την επίλυσή τους.

Η ευθύνη για την σημερινή πραγματικότητα είναι τεράστια, αφού κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και επιτέλους ας σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε και να θέσουμε τoν δάκτυλον επί των τύπων των ήλων έστω και μετά από 43 χρόνια από τη μεταπολίτευση, έστω και τώρα.

Αν όχι τώρα, Πότε;», καταλήγει η ανακοίνωση.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here