Επίδειξη σκληρότητας από την Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Σ. Νικολάου-Αδιαφορεί για τη ζωή του νεαρού κρατούμενου Β. Δημάκη

 

Με μια ανάρτηση μνημείο χυδαιότητας και αναλγησίας, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Σοφία Νικολάου,  αποδεικνύει την εμπάθεια της στην περίπτωση του κρατούμενου Β. Δημάκη και την παντελή ακαταλληλότητα της να ασκήσει τα πολύ σοβαρά και ευαίσθητα καθήκοντά της.

Με την ζωή του κρατούμενου Β. Δημάκη να κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή, η κ. Νικολάου, απαντώντας στις αιτιάσεις για την σκληρή στάση της απέναντί του, αναφέρει στο twitter τα παρακάτω:

Το να σου κουνάνε το δάχτυλο για δήθεν άσκηση πολιτικής στην περίπτωση Δημάκη με εμμονές και φανατισμό, άνθρωποι που έκαναν σημαία την ιδεοληψία, είναι τουλάχιστον αστείο. Μόνη απάντηση, η νομιμότητα. Γιατί στις δικές μας βάρδιες… δεν θέλουμε «στραβές».@RenaDourou

Η σύγκριση με το Μάτι και η σύνδεση της υπόθεσης με ιδεοληψίας και εμμονές, δείχνει την ανικανότητά της να κατανοήσει την σοβαρότητα των πράξεων της αλλά και της κατάσασης που έχει δημιουργήσει.

Δεν προσβάλει μόνο τα κεκτημένα του κράτους δικαίου και του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Διακινδυνεύει με ωμό τρόπο, τη ζωή ενός νέου κρατούμενου για να υπηρετησει τις ακραίες αντιλήψιεις της ίδις και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σχετικά με την ειβολή του νόμου και της τάξης και στις φυλακές. Αδιαφορώντας για το κορυφαίο αγαθό, το δικαίωμα στη ζωή.

Δείχνει έτοιμη να καταδικάσει ή να δεχθεί την καταδίκη ενός νέου ανθρώπου σε θάνατο, για να υλοποιήσει τις αυταρχικές, αντιδημοκρατικές της πολιτικές.

Η σωτηρία του νεαρού κρατούμενου που το μόνο που ζητά είναι να συνεχίσει τις σπουδές του στο ΕΚΠΑ είναι επιτακτική.  Επείγει. Ολοι οι δημοκρατικοί άνθρωποι οφείλουν να το απαιτήσουν άμεσα. Χρόνος πολύς δεν υπάρχει.

.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here