Επεισόδια στην πορεία των εκπαιδευτικών – Καταδίκη από το ΚΚΕ

Ένταση, επεισόδια και τραυματισμοί σημειωθηκαν στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία των εκπαιδευτικών κατά του νέου συστήματος διορισμών που προωθεί η κυβέρνηση.

Τραυματίσθηκε στη διάρκειά τους ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Γιάννης  Δελλής καθώς και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ

Οι εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια της πορεία τους βρέθηκαν στην Ηρώδου Αττικού κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου, φώναξαν συνθήματα, χτύπησαν τις κλούβες των ΜΑΤ που υπήρχαν στο σημείο, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών και χειρομβοβίδες κρότου λάμψης.

Οι αστυνομικοί σημειωτέον  πετούσαν τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης όντας  πίσω από τις κλούβες, οπότε δεν είχαν καμία οπτική επαφή με την άλλη πλευρά και δεν γνώριζαν που τις έρριχναν  -εξ ου και οι τραυματισμοί.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, ένας από τους διαδηλωτές ανέβηκε πάνω στην κλούβα των ΜΑΤ, ζητώντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Ένταση σημειώθηκε, επίσης, μεταξύ των διαδηλωτών και των ΜΑΤ, με σπρωξίματα και χτυπήματα στα σκαλιά στο Σύνταγμα απέναντι από τη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καταδικάζει «την άγρια επίθεση των ΜΑΤ εναντίον της μαζικής συγκέντρωσης εκπαιδευτικών έξω από τη Βουλή, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να εκτοξεύσουν, με τυφλό χτύπημα μέσα στο πλήθος, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Αποτέλεσμα μάλιστα αυτής της επίθεσης ήταν ο τραυματισμός διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, οι οποίοι και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός».

«Η επίθεση αυτή δείχνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει κανένα δισταγμό, προκειμένου να επιβάλει την πολιτική της, η οποία στο χώρο των εκπαιδευτικών εκφράζεται με την ομηρία και ανεργία χιλιάδων συμβασιούχων και αδιόριστων, καθώς και με τα χιλιάδες κενά στα σχολεία».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here