Ενταση με Μουζάλα στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-Επίθεση της ομάδας των 53 στον υπουργό

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο αρμόδιος υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γ. Μουζάλας ενημέρωσε τα μέλη της ηγεσίας του κόμματος για την πορεία της πολιτικής που ακολουθείται στο συγκεκριμένο τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μουζάλας δέχθηκε πυρά από τα μέλη της τάσης των 53, τόσο για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη δημιουργία δομών φιλοξενίας, όσο και για την καθυστέρηση στην αποσυμφόρηση των νησιών.

Η συζήτηση και η αντιπαράθεση απόψεων έγιναν μάλιστα έντονη κάποια στιγμή με τον κ. Μουζάλα να υποστηρίζει ότι δεν ασκεί προσωπική πολιτική αλλά την πολιτική της κυβέρνησης ενώ διέρρευσε ότι ο έθεσε παραίτηση του στην διάθεση του πρωθυπουργού.

Πηγές, πάντως, του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα περί παραίτησης και υπενθύμισαν ότι ο κ. Μουζάλας έχει προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου την προσεχή Τετάρτη.

Κυβερνητικές πηγές ξεκαθάρισαν επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του υπουργού».

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, στόχος παραμένει η βελτίωση της διαβίωσης των προσφύγων καθώς και η προστασία των ασυνόδευτων παιδιών.

Τέλος, κατεγράφη η ανάγκη του συντονισμού όλων των εμπλεκομένων υπουργείων, καθώς η Ελλάδα σηκώνει στους ώμους της ένα πολύ μεγάλο φορτίο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here