Την ενοχή Ακη και άλλων 11 για τα εξοπλιστικά ζήτησε η εισαγγελέας

Την ενοχή του Ακη Τσοχατζόπουλου και άλλων 11 κατηγορούμενων μεταξύ των οποίων  η σύζυγός του Βίκυ και ο πρώην Γενικος Διευθυντής Εξοπλισμών, Ιωάννης Σμπώκος για τις μίζες από τα εξοπλιστικά -ξέπλυμα βρώμιμου χρήματος- ζήτησε η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου, Αναστασία Δημητριάδου κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Αντίθετα, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή των κατηγορουμένων, Παναγιώτη Σταμάτη, Νίκου Καρατζά, Νίκου Γεωργουλάκη και Γιώργου Κωνσταντάτου για τους οποίους όπως τόνισε διατηρεί αμφιβολίες ότι γνώριζαν για την παράνομη προέλευση των χρημάτων.

Η εισαγγελική λειτουργός έκανε λόγο για ένα “δαιδαλώδες δίκτυο τραπεζικών λογαριασμών και εξωχώριων εταιριών με στόχο την νομιμοποίηση της παράνομης περιουσίας του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Οσο για το ακίνητο του Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κατά την κ. Δημητριάδου, “αποδείχθηκε ότι η πώληση του ακινήτου που κατέληξε στην ιδιοκτησία της κατηγορούμενης ήταν εικονική. Οι αγοραπωλησίες επέτρεψαν τη μεταβίβαση για να συγκαλύψει την αληθινή προέλευση των χρημάτων».

Όπως ανέφερε, ο πρώην υπουργός μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος αποπειράθηκε και πέτυχε να νομιμοποιήσει μίζες που έλαβε από το Tor M1 και των υποβρυχίων.

Η αντίδραση του Άκη Τσοχατζόπουλου ήρθε όταν η εισαγγελέας αναφέρθηκε στο ΚΥΣΕΑ και στα όσα τα μέλη του, ανάμεσά τους ο πρώην υπουργός Κώστας Σημίτης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατέθεσαν πριν μερικούς μήνες στο δικαστήριο.

Εισαγγελέας: Σύμφωνα με τους μάρτυρες, ο υπουργός Άμυνας ενημέρωνε το ΚΥΣΕΑ και εισηγούντο σχετικά. Όλοι είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη στον υπουργό, όπως κατέθεσαν (…)Η μεγάλη δύναμη που είχε του έδινε την δυνατότητα να ζητήσει χρήματα.

Α. Τσοχατζόπουλος: Απίθανα πράγματα ακούμε…ποιος τα λέει αυτά;

Πρόεδρος: Σας παρακαλώ..

Παράλληλα, η κυρία Δημητριάδου ζήτησε να κηρυχθεί ένοχη η κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπουλου και η σύζυγος του, Βίκυ Σταμάτη όπως επίσης και ο κατασκευαστής, Αστέριος Οικονομίδης καθώς και ο επιχειρηματίας, Γιώργος Σαχπατζίδης, όπως και η λογίστρια του, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου. Επίσης, ζήτησε την ενοχή και του «βαθιού λαρυγγιού» στην υπόθεση και πρώτου εξαδέλφου του πρώην υπουργού, Νίκου Ζήγρα καθώς και των χρηματιστών, Οράτιου Μελά και Νίκου Αντωνιάδη όπως και της δικηγόρου, Μαρίας-Ταλίτα Τσεκούρα και της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν καθώς και του πρώην διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Σμπώκου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here