Εκρηξη μετεωρίτη έκανε τη νύχτα μέρα στη Φινλανδία

Εντυπωσιακή έκρηξη ή πρόσκρουση μετεωρίτη φωτισε τον ουρανό σε τρία κράτη, χωρις μέχρι στιγμής να αναφερθούν ζημίες και -κυρίως- θύματα.

Οι Ρώσοι ανακοινωσαν ότι ο μετεωρίτης μάλλον δεν εξερράγη στον αέρα αλλά έπεσε στο έδαφος -όχι όμως στο δικό τους.

Footage captures the moment the night sky was lit up in a stunning blaze over Finland caused by a fireball from a falling meteor

Stargazers reported seeing the sky 'light up like day' as the space rock plummeted towards Earth on November 16

If it crashed to the ground - rather than disintegrate in the air - Russian experts believe it did so outside their territory

Το φαινόμενο έγινε αισθητό στη Ρωσία, Φινλανδία και Νορβηγία

Ένας Φινλανδός κάτοικος της περιοχής Ιναρί στη βόρεια Φινλανδία είπε ότι είδε την τρομερή λάμψη.

«Ηρα σαν παρατεταμένη έκρηξη που κράτησε 5-6 δευτερόλεπτα και λούστηκαν όλα τριγύρω μας στο φως

Το Νορβηγικό Δίκτυο Εντοπισμού Μετεωριτών εκτιμά ότι επροκειτο για μετεωρίτη που δεν διαλύθηκε κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα της γης αλλά μεγάλο κομμάτι του κατάφερε να φτάσει μέχρι την επιφάνεια του πλανήτη μας. Οι ειδικοί  είπαν ότι εξερράγη τμημα του και κατά την είσοδο στην ατμόσφαιρα αλλά ακολούθησαν και άλλες εκρήξεις κατά τη διαρκεια της καθόδου του στη γη.

Το φαινομενο σημειωθηκε χθες το απογευμα, στις 18:40 ωρα Φινλανδίας  και οι περισότεροι αντιλήφθηκαν ξαφνικα τον ουρανό να γίνεται ελαφρά κοκκινωπός, μετά μπλε και τότε ξαφνικά σημειωθηκε μια εκτυφλωτική λάμψη.

Μεταξυ των σεναρίων που εξετάστηκαν στην αρχή ήταν να πρόκειται για ρωσικό ή φινλανδικό πύραυλο ή για συντριβή αεροπλάνου.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here