Εκρηξη αστυνομικής βίας στη Χίο-Εξι τραυματίες-Γυναίκα 30 ετών χτυπήθηκε σοβαρά στο πρόσωπο από ευθεία βολή δακρυγόνου

ΦΩΤΟ-Πληροφορίες από astraparis.gr

Μία γυναίκα ηλικίας περίπου 30 ετών και ένα κορίτσι 16 ετών είναι μεταξύ των τραυματιών από τις εκτεταμένες επιθέσεις των ΜΑΤ στην περιοχή Φλώρι του Αίπους, το απόγευμα της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου 2020.

Η πρώτη τραυματίσθηκε από κατευθείαν βολή δακρυγόνου στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να της σπάσουν δόντια και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου. Η 16χρονη, που επίσης πήγε στα επείγοντα, είχε γδαρσίματα από τα συρματοπλέγματα που υπάρχουν στους δασικούς πυρήνες του Αίπους.

Ακόμα τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν από την περιοχή του Αίπους, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη αψιμαχίες με τα ΜΑΤ, στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Χίου, νωρίς το βράδυ της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου 2020.

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες, ηλικίας 30, 45, 50 και 52 ετών, εκ των οποίων οι δύο φέρουν τραύματα στο πόδι και οι άλλοι δυο στο κεφάλι, χωρίς να είναι σοβαρή η κατάστασή τους.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα astraparis της Χίου, πρωτοφανείς διαστάσεις έχει πάρει η αστυνομική βία σε βάρος των πολιτών της Χίου, καθώς απρόκλητα και άνευ λόγου γίνεται συνεχής χρήση χημικών, δίνοντας την εικόνα ότι βρίσκονται σε διατεταγμένη  υπηρεσία να «γονατίσουν» οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης των κατοίκων της Χίου με οποιοδήποτε μέσο.

Στην ευρύτερη περιοχή Φλώρι του Αίπους επικρατεί κυριολεκτικά πανζουρλισμός, καθώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιδίδονται σε διαρκές κυνηγητό και συνεχή χρήση χημικών, όπου βλέπουν ότι υπάρχει η οποιαδήποτε κίνηση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here