Εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ-Τραυματίες φοιτητές

Tα ΜΑΤ εισέβαλαν σήμερα Δευτέρα στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι 200 περίπου φοιτητές οι οποίοι επιχείρησαν να ανοίξουν την σχολή.Υπενθυμίζεται ότι, χθες, η Σύγκλητος του ιδρύματος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), από τις 11 έως τις 17 Νοέμβρη.

Μετά από προσυγκέντρωση στη Βικτώρια οι φοιτητές κατευθύνθηκαν στη σχολή και εισήλθαν στο προαύλιο, δεχόμενοι στη συνέχεια επίθεση από τα ΜΑΤ. Ένας φοιτητής φέρει τραύμα στο κεφάλι από κλομπ ενώ μία φοιτήτρια υποφέρει από κρίση άσθματος λόγω των χημικών.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν φοιτητές  η αστυνομία δεν επιτρέπει την απομάκρυνση του τραυματία, ο οποίος δέχτηκε πρώτες βοήθειες από τραυματιοφορέα του ΕΚΑΒ. Η αστυνομία φέρεται να έχει προχωρήσει σε μία προσαγωγή.

 

 

Χθες το πρωί είχε πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της αστυνομίας σε εσωτερικούς χώρους στο πανεπιστήμιο κι εντοπίστηκαν  κοντάρια, κράνη, κουκούλες, άδεια μπουκάλια, αναρχικά φυλλάδια κ.α. Στην επιχείρηση αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει τους δρόμους γύρω από την ΑΣΟΕΕ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here