«Εγκαταλείψτε την περιοχή διάσωσης, σας παρακολουθούμε» λένε μέσω ασυρμάτου οι ακροδεξιοί από το πλοίο τους στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

To σκάφος C Star που  ναύλωσε στο Τζιμπουτί η γαλλική ακροδεξιά οργάνωση «Génération identitaire» χρειάζεται ανεφοδιασμό αλλά δε βρίσκει λιμάνι να τη δεχτεί και πλέει στα ανοιχτά της Τυνησίας, όπου οι ψαράδες αλλά και οι λιμενεργάτες  ήδη δήλωσαν τις προθέσεις τους (δεν επιτρέπουν τον ελλιμενισμό).

tunisian-fishermen.jpg

Πάντως το ότι είναι ανεπιθύμητο πλοίο,  δεν εμπόδισε τους γάλλους, γερμανούς και ιταλούς επιβαίνοντες (όπως έχει καταγράφει η «συνομιλία» στον ασύρματο) να κάνουν τον νταή στους γιατρούς χωρίς σύνορα και άλλα πλοία που διασώζουν πρόσφυγες από τη Λιβύη.

  • «Ενεργείτε ως υποκινητές για τους διακινητές ανθρώπων, τους επιτρέπετε να κερδίζουν εκατομμύρια. Θα σας παρακολουθούμε, η εποχή που κανένας δεν έβλεπε τι κάνετε τέλειωσε», ανέφεραν στο ασύρματο απευθυνόμενοι σε ανθρωπιστικά πλοιάρια στην περιοχή μεταξύ Λιβύης και Ιταλίας.

Στα τοιχώματα του κύτους του, το πλοίο φέρει δυο τεράστια πανό που γράφουν στα αγγλικά «σταματήστε τη διακίνηση ανθρώπων» και «δεν θα κάνετε την Ευρώπη δική σας, επ’ ουδενί».

Οι γιατροί  χωρίς σύνορα μάλιστα έχουν να αντιμετωπίσουν διμέτωπο, από τη μια τους ακροδεξιούς που τους κάνουν bullying και από την άλλη την ιταλική κυβέρνηση που τους ζητάει να υπογράψουν ειδικό σύμφωνο αλλά εκείνοι αρνούνται, υποστηρίζοντας  το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν μπορεί να αστυνομευθεί η ιατρική ή η ανθρωπιστική βοήθεια. (Οι ιταλικές αρχές απαιτούν στα πλοία διάσωσης να επιβαίνουν σε αυτά αστυνομικοί).

Οσον αφορά τους ακροδεξιούς τώρα, δεν μπόρεσαν να ανεφοδιαστούν (επισήμως τουλάχιστον) πουθενά, αφου και στην Ελλάδα και στην Κύπρο και στην  Αίγυπτο όπου ζήτησαν ελλιμενισμό πήραν αρνητικά μηνύματα.

Οι ακροδεξιοί επιδιώκουν οι μετανάστες που διασώζονται στα ανοικτά της Λιβύης να οδηγούνται πίσω στις λιβυκές ακτές και να επαναπροωθούνται στις πατρίδες τους, κάτι που σιωπηρά μάλλον καλαρέσει στην ιταλική κυβέρνηση.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here