Μηνυτήρια αναφορά Δούρου για τη θεομηνία: «Να αποδοθούν ευθύνες»

Την απόδοση ευθυνών και την τιμωρία των υπευθύνων για τους 15 νεκρούς και την καταστροφή περιουσιών από την φονική καταιγίδα στην περιοχή της Μάνδρας και της Ν. Περάμου, ζητεί  με μηνυτήρια αναφορλα που κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Η ιδια ανακοίνωσε ότι η περιφέρεια έχει προσφύγει στο Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαικής Επιτροπής.

Αναλυτικά σε δήλωσή της στην ΕΡΤ ανέφερε:

Αισθάνομαι την ευθύνη να αναζητήσω τις ευθύνες και τις αιτίες που αυτές τις ώρες συμπολίτες μου θρηνούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Θα ήθελα να μην είμαι ένας κρίκος σε μια αλυσίδα παθογενειών όπου τα μπαζωμένα ρέματα, τα σπίτια που έχουν παράνομα κτιστεί στις κοίτες ποταμών, με μια νομοθετική ρύθμιση, κάποια στιγμή, νομιμοποιούνται, ανέφερε στην ΕΡΤ και πρόσθεσε:

«Δεν θα ήθελα να είμαι ένας κρίκος στην αλυσίδα δεκαετιών στρεβλώσεων της ελληνικής δημόσιας διοίκησης που προσπερνά τη μία βιβλική καταστροφή μετά από την άλλη, χωρίς να αναζητήσει τα αίτια. Θέλω λοιπόν να συνδράμω ως επικεφαλής της ΠΑΤΤ ώστε για αυτές τις ζωές που θρηνούμε και τις περιουσίες που καταστράφηκαν να αποδοθούν επιτέλους ευθύνες».

Στο μεταξύ, κλειστά θα παραμείνουν για δεύτερη ημέρα τα σχολεία στις πληγείσες περιοχές, με απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, προκειμένου να διευκολυνθούν οι γονείς, αλλά και για να ελεγχθούν και να αποκατασταθούν οι πιθανές ζημιές στα σχολικά κτίρια.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here