Δίστομο: Το επεισόδιο με τη Ζωή και τον Γερμανό πρέσβη-Η αντίδραση του Γλέζου (βίντεο)

Ενα επεισόδιο με πρωταγωνιστές τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Γερμανό πρέσβη και τον Μανώλη Γλέζο σημάδεψε την επίσημη τελετή του δήμου Διστόμου για την επέτειο της σφαγής στις 10 Ιουνίου του 1944.

Η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, επιχείρησε να εμποδίσει τον Γερμανό πρέσβη να καταθέσει στεφάνι.

Τότε επενέβη ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος προηγουμένως είχε ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Διστόμου και πήρε από το χέρι τον Γερμανό πρέσβη «για να την παρακάμψει».

«Το παιδί του εγκληματία, όσα εγκλήματα και αν έχει κάνει ο πατέρας του, η μάνα του, δεν ευθύνεται για αυτά» δήλωσε με νόημα στη συνέχεια ο Μ. Γλέζος.

Στη συνέχεια, με ανάρτησή της στο Facebook, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιχείρησε να υπερασπιστεί της κίνησής της λέγοντας μεταξύ άλλων πως «τα στεφάνια που επικυρώνουν την άρνηση αποκατάστασης αυτών των εγκλημάτων δεν είναι συγγνώμη, αλλά κοροϊδία». Όπως επιμένει η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, η Γερμανία δεν έχει δικαίωμα να καταθέτει στεφάνι στο μνημείο των σφαγιασθέντων.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here