Διπλός ισχυρός σεισμός αναστάτωσε την Αλβανία-Αισθητός και σε Ελλάδα-«‘Ετρεμε η γη»

Διπλό «χτύπημα» του Εγκέλαδου σημειώθηκε στην Αλβανία το απόγευμα του Σαββάτου και αναστάτωσε όχι μόνο τους κατοίκους της γειτονικής χώρας αλλά και άλλων χωρών, όπως της Ελλάδας, της Β. Μακεδονίας και της Ιταλίας.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η πρώτη δόνηση ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ ενώ το εστιακό βάθος της ήταν 10 χιλιόμετρα.

Ο πρώτος σεισμός έγινε στις 17.04 ώρα Ελλάδας ενώ λίγο αργότερα, μόλις 11 λεπτά, ακολούθησε νέα δόνηση η οποία είχε μέγεθος 5 Ρίχτερ και έγινε πολύ κοντά στο πρώτο επίκεντρο.

Οι σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητοί σε Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα! Επίσης,  έγιναν αισθητοί στη Β. Μακεδονία αλλά και τις γειτονικές περιοχές της Ιταλίας.

 

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες κατοίκων, στο Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

«Ήταν πολύ τρομακτικό! Όχι μόνο η γη έτρεμε, αλλά οι τοίχοι ακούγονταν σαν να «σπάνε» και κομμάτια τους έπεφταν στο πάτωμα. Άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους. Είμαστε ακόμη έξω. Είναι η πρώτη φορά που τρόμαξα τόσο πολύ στην ζωή μου από έναν σεισμό» γράφει κάποιος, δημοσιεύοντας τις παρακάτω φωτογραφίες:

Πηγή: Ευρωμεοσειακό Σεισμολογικό Κέντρο

Μετά και την δεύτερη δόνηση που ακολούθησε λίγα λεπτά μετά, μεγέθους 5 ρίχτερ, οι κάτοικοι αναστατώθηκαν ακόμα περισσότερα.

«Όλοι έχουν βγει έξω από τα σπίτια τους» περιγράφει άλλος κάτοικος, ανεβάζοντας την παρακάτω φωτογραφία:

Πηγή: Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here