Χωρίς σοβαρές ζημιές και θύματα ο ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κων/πολη-Πανικοβλήθηκαν πολίτες-Επεσε μιναρές

Σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών έπληξε σήμερα την Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με σεισμολογικά παρατηρητήρια, με αποτέλεσμα κάτοικοι να βγουν στους δρόμους, αν και δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για σοβαρές ζημιές ούτε για θύματα.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι σε κάποιες περιοχές η τηλεφωνική επικοινωνία έχει διακοπεί. Πολύς κόσμος βγήκε στους δρόμους τρομαγμένος αναφέροντας ότι δεν θα μπουν στα σπίτια τους, καθώς φοβούνται ότι πλησιάζει μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως αισθάνθηκαν τα κτίρια να τρέμουν στην πόλη στη διάρκεια του σεισμού και πρόσθεσαν πως μερικά γραφεία και σχολεία εκκενώθηκαν προσωρινά.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter πως δεν υπάρχουν μέχρι τώρα πληροφορίες για ζημιές ούτε για τραυματίες.

Οπως φαίνεται σ φωτογραφίες γκρεμίστηκε μιναρές από τζαμί. Τα σχολεία έκλεισαν για σήμερα και τα νοσκομεία είναι σε επιφυλακή.

Το σεισμολογικό παρατηρητήριο του Κάντιλι και το Ινστιτούτο Σεισμολογικών Ερευνών ανακοίνωσαν πως το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων δυτικά της Κωνσταντινούπολης, στη θάλασσα του Μαρμαρά, νότια της Σηλυβρίας.

Η δόνηση σημειώθηκε σε βάθος 12,6 χιλιομέτρων, ανακοίνωσε το Κάντιλι. Το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ ανακοίνωσε επίσης πως το μέγεθος της δόνησης ήταν 5,7 βαθμοί.

Η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται κοντά σε ένα σημαντικό ρήγμα και ειδικοί προειδοποιούν εδώ και χρόνια για τον «Big One», τον μεγάλο σεισμό που θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες ζημιές σ’ αυτή τη μεγαλούπολη των 16 εκατομμυρίων κατοίκων.

Το 1999 σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών έπληξε την πόλη Ιζμίτ, 90 χλμ. νοτιοανατολικά της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 17.000 άνθρωποι.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here