Χίος: Tα MAT έφυγαν σπάζοντας αυτοκίνητα

Με μέθοδο «κουκουλοφόρων» και χούλιγκανς αποχώρησαν από τη Χίο στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης οι δυνάμεις των ΜΑΤ που είχε στείλει η κυβέρνηση τα ξημερώματα της Τρίτης, σε μία προσπάθεια επιβολής του σχεδιασμού της για τη δημιουργία υπερδομής στην περιοχή του «17» στο Αίπος.

Λίγο πριν την επιβίβασή τους στο πλοίο «Νήσος Ρόδος», οι δυνάμεις των ΜΑΤ έδωσαν την τελευταία τους παράσταση, κινούμενοι εναντίον ομάδας 15 ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον λιμένα Μεστών και σε απόσταση ασφαλείας.

Οι άνδρες των ΜΑΤ, μεταξύ των οποίων αρκετοί με πολιτικά ρούχα, πήραν κράνη και ρόπαλα και αφού έριξαν δεκάδες χημικά προς τους συγκεντρωμένους, πήδησαν την περίφραξη του λιμένα και έσπασαν οποιοδήποτε αυτοκίνητο υπήρχε μπροστά τους.

Όπως αναφέρεται έφτασαν στο σημείο να αποκαλούν τους Χιώτες τουρκόσπορους και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου Τουρκονήσια, χωρίς ο επικεφαλής τους να τους ανακαλέσει στην τάξη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και την ώρα που ο καταπέλτης έκλεινε η κάμερα του politischios.gr κατέγραψε τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών.

Μηνυτήρια αναφορά

Ήδη η συντονιστική επιτροπή κατοίκων και αιρετών της Χίου, μετέβη στο Λιμεναρχείο καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία κατά όσων προχώρησαν στην καταστροφή αυτοκινήτων.

Από την πλευρά της κυβέρνησης πάντως η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη εστιάστηκε στην υπεράσπιση των ΜΑΤ, λέγοντας ότι είναι άνανδρο να τους χτυπά κάποιος, χαρακτηρίζοντάς τους μάλιστα ως ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Παράλληλα δεν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση πως όσα έγιναν στη Λέσβο και στη Χίο προσφέρονται ως τροφή για την Ακροδεξιά αλλά και προς την Τουρκία.

Και σήμερα, πέμπτη πάντως, έγιναν κινητοποιήσεις κατά της αστυνομικής καταστολής και του κυβερνητικού αυταρχισμού στη Χίο αλλά και στην Αθήνα.

«Έξω τα ΜΑΤ από τα νησιά» και «κάτω η χούντα του Μητσοτάκη» φώναξαν χθες έξω από τη Βουλή εκατοντάδες νησιώτες που βρίσκονται στην πρωτεύουσα μέσω των συλλόγων τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here