Χιονίζει στα ορεινά όλης της χώρας-Στα λευκά Πήλιο, Xορτιάτης, Ψηλορείτης, Ροδόπη

ΦΩΤΟ: Kαιρικά Νέα Θράκης

Χιόνι πέφτει σχεδόν σε όλα τα ορεινά της χώρας, μετά την επιδείνωση του καιρού και τη αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Στα λευκά έχουν ντυθεί το Πήλιο, Ο Χορτιάτης, ο Ψηλορείτης, η Ορθυ, τα ορεινά της Καρδίτσας και των Τρικάλων καθώς και η Ροδόπη όπου τα σχολεία είναι κλειστά. 

Από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε χιονόπτωση στο Φίλυρο, τον Ασκό και τον Χορτιάτη, ενώ χιονόνερο πέφτει σήμερα κατά διαστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στον Λαγκαδά. Χιόνι πέφτει και στα ορεινά της Χαλκιδικής.

Σε πολλά σημεία της Κεντρικής Ελλάδας χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες. Συγκεκριμένα:

Τα τμήματα των δρόμων, στα οποία οι οδηγοί χρειάζεται να τοποθετήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους, είναι σύμφωνα με την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας τα εξής:

  • Στον νομό Κιλκίς το τμήμα από το 3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κασταντερής μέχρι τα Μεγάλα Λιβάδια
  • Στον νομό Πέλλας τα τμήματα από το 10ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρνισσας έως το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας και από το 8ο χλμ της επαρχιακής Κερασιάς έως το χιονοδρομικό Βόρας
  • Στον νομό Σερρών, τα τμήματα από το 15ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών – Άνω Βροντούς, έως την άνω Βροντού, όπως επίσης από το 24ο χιλιόμετρο έως το 28ο της επαρχιακής Σερρών- Λαϊλιά έως το χιονοδρομικό κέντρο
  • Στον νομό Χαλκιδικής, από το 1ο έως το 16 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αρναίας -Ταξιάρχη μέσω Χολομώντα.

Στα λευκά ο Ψηλορείτης

Ο Ψηλορείτης ντύθηκε από νωρίς εφέτος στα λευκά, λόγω των χιονοπτώσεων που έχουν σημειωθεί από τις αρχές του μήνα στον ορεινό όγκο του Μυλοποτάμου.

Το χιόνι ξεπέρασε τα 10 εκατοστά στο Πήλιο

Στο Πήλιο, όπου άρχισε να χιονίζει από το απόγευμα της Δευτέρας, στα Χάνια και στις Αγριόλευκες στο Χιονοδρομικό Κέντρο. Το ύψος του χιονιού στα Χάνια έφθασε τα 5 εκατοστά, ενώ στις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου έχει ήδη ξεπεράσει τα 10 εκατοστά και η χιονόπτωση συνεχίζεται, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν προβλήματα στους δρόμους.

Προληπτικά πάντως, κινούνται ήδη στον δρόμο Βόλου-Ζαγοράς δύο εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για τυχόν επιδείνωση της χιονόπτωσης, ενώ το χαρακτηριστικό στην περιοχή του Πηλίου και της Μαγνησίας, είναι η κάθετη πτώση της θερμοκρασίας όπου στα Χάνια έπεσε στους 2 βαθμούς.

Χιόνι πέφτει από το απόγευμα και στην Όθρυ, όπου το χιόνι στην Ανάβρα έφθασε τα 5 εκατοστά, αλλά ο δρόμος Αλμυρού-Ανάβρας είναι ανοιχτός.

  • Πρώτα χιόνια σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Χιόνια έπεσαν και στα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας, στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο των δύο νομών.

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης επεσήμανε ότι τα μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων επιχειρούν, έχοντας καθαρίσει το οδικό δίκτυο από το χιόνι πέντε εκατοστών περίπου, στην οροσειρά της Πίνδου, σε υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα και σε περιοχές των δήμων Πύλης και Καλαμπάκας.

Στον νομό Καρδίτσας, όπως τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, το χιόνι στον ορεινό όγκο και πάνω από 1000 μέτρα φτάνει στα 5-10 εκατοστά, το οδικό δίκτυο είναι κανονικά στην κυκλοφορία χωρίς προβλήματα, ενώ τα μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας ρίχνουν αλάτι.

Κλειστά σχολεία στη Ροδόπη

 

Το χιόνι έκανε την εμφάνισή του τις νυχτερινές ώρες στον ορεινό όγκο του νομού Ροδόπης, με αποτέλεσμα αρκετά χωριά να ντυθούν στα λευκά.

Λόγω της χιονόστρωσης και των συνεπαγόμενων κινδύνων στις μετακινήσεις των μαθητών, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά 8 δημοτικά σχολεία και 2 νηπιαγωγεία. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Δημάρχου Αρριανών δε λειτούργησαν σήμερα τα μειονοτικά σχολεία Κερασιάς, Κέχρου, Χλόης, Κύμης, Μυρτίσκης, Άνω Βυρσίνης και Εσοχής και τα νηπιαγωγεία Κύμης και Άνω Βυρσίνης.

 

Με πληροφορίες από DailyThessTrikalaOlaCretaLiveInKomotin

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here