Χαρίτσης: Τι εννοεί ο κ. Πέτσας ότι οι αυξημένες περιπολίες του Λιμενικού αυξάνουν τη πιθανότητα θανάτων στο Αιγαίο; Τηρεί η χώρα τις διεθνείς υποχρεώσεις;

Εξηγήσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για την αδιανόητη φράση του, ότι όσο αυξάνουμε τις περιπολίες στη θάλασσα, αυξάνει στατιστικά και η πιθανότητα να έχουμε τραγικά περιστατικά και θανάτους, ζητά με δήλωσή του εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Χαρίτσης.

Ο κ. Πέτσας με τη φράση του, αφήνει γκρίζα σημεία, όσον αφορά τις εντολές που έχουν οι άνδρες του Λιμενικού και εάν έχουν δοθεί οδηγίες να τηρούν τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.

Αναλυτικά η δήλωση:

  1. Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου είναι απόλυτα καταδικαστέες τη στιγμή μάλιστα που η τουρκική ηγεσία εργαλειοποιεί τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές για να απειλήσει την Ευρώπη.
  2. Ο κ. Πέτσας  έχει απόλυτο δίκιο ότι τα τελευταία 4μησι χρόνια σώζαμε και περιθάλπαμε κόσμο και το Λιμενικό Σώμα έχει καταβάλει απίστευτες προσπάθειες σε αυτήν την κατεύθυνση. Το θέμα είναι τώρα τι οδηγίες υπάρχουν στη θάλασσα..
  3. Τι εννοεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν λέει ότι «Ζητάμε παντού και στην Ευρώπη και στο εσωτερικό την κατανόηση όλων, ότι όταν αυξάνουμε  τις περιπολίες…. αυξάνει στατιστικά και η πιθανότητα να έχουμε, δυστυχώς, θέματα, όπως αυτό το τραγικό περιστατικό τις προηγούμενες ημέρες.»; Έχουν ή δεν έχουν τα στελέχη του λιμενικού- τα οποία μάλιστα πραγματοποιούν αυξημένες περιπολίες – τις διαταγές να τηρούν τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας για έρευνα και διάσωση βάσει του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου; Γιατί ανεβαίνει στατιστικά η πιθανότητα για θανάτους αντί να ανεβαίνει για διασώσεις, όταν αυξάνονται οι περιπολίες;
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here