Χαρίτσης: Εάν ο πρόεδρος του ΕΣΡ δεν μπορεί να επιτελέσει το θεσμικό του καθήκον για διασφάλιση πλουραλισμού στα ΜΜΕ, οφείλει να παραιτηθεί

Επίθεση στον πρόεδρο του ΕΣΡ κ. Κουτρουμάνο, που μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, απέφυγε με διάφορες δικαιολογίες, να πάρει θέσει και να εξετάσει στοιχειώδη θεσμικά καθήκοντά του, όπως η διασφάλιση του πλουραλισμού στα ΜΜΕ, εξαπέλυσε μα ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Χαρίτσης, ο οποίος τόνισε ότι εάν δεν μπορεί να επιτελέσει τον θεσμικό του ρόλο, οφείλει να παραιτηθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στις 14 Απριλίου απέστειλα, ως εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επιστολή προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του σχετικά με την τήρηση της αναλογικής προβολής των πολιτικών δυνάμεων στα Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα. Στις τρεις εβδομάδες που μεσολάβησαν ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Αθανάσιος Κουτρομάνος, δεν προέβη σε καμία σχετική ενέργεια.

Σήμερα, παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όπου -πάλι – απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας ενός αιτήματος που σχετίζεται με την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Πιο συγκεκριμένα, αποποιήθηκε τις υποχρεώσεις του επικαλούμενος διάφορες αστήριχτες δικαιολογίες, αντί να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα θέματα δημοκρατίας και πολυφωνίας που έθεσαν βουλευτές του συνόλου των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Είναι σαφές ότι ο επικεφαλής της αρμόδιας Αρχής δεν είναι σε θέση να εξετάσει ακόμα και τα θεμελιώδη ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, όπως αυτές απορρέουν από το Σύνταγμα και τη σχετική νομοθεσία, δηλαδή τη διασφάλιση του πλουραλισμού στην ενημέρωση των πολιτών και την επιβολή κυρώσεων σε περιπτώσεις παραβάσεων, όπως άλλωστε είχαμε ζητήσει με την επιστολή μας.

Αν ο κύριος πρόεδρος του ΕΣΡ δεν είναι σε θέση να επιτελέσει το θεσμικό του καθήκον, οφείλει να υποβάλει άμεσα την παραίτησή του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here