Αυτοκτόνησε 63χρονος πρώην τραπεζικός κατηγορούμενος για υπεξαίρεση περιεχόμενου θυρίδων

Τέλος στη ζωή του έβαλε στη Θεσσαλονίκη 63χρονος, πρώην τραπεζικός υπάλληλος, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για κλοπή από τραπεζικές θυρίδες σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Βρέθηκε απαγχονισμένος σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, πιθανότατα επειδή πληροφορήθηκε ότι κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία εις βάρος του ένας φίλος του επιχειρηματίας.

Η υπόθεση είχε τεθεί στο αρχείο από την ανακρίτρια Διαφθοράς, η οποία, ωστόσο, δεν είχε καλέσει καν τους αναμεμειγμένους για να τους πάρει  ανωμοτί καταθέσεις για την υπόθεση. Έκρινε ότι δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί αδίκημα αφού κανείς δεν είχε τρόπο να αποδείξει τι ακριβώς είχε στη θυρίδα και ποιος είχε αφαιρέσει το περιεχόμενο.

Την περασμένη εβδομάδα, εντούτοις,  ο Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Θεσσαλονίκης επέστρεψε το φάκελο στην ανάκριση, ζητώντας να κληθούν για καταθέσεις έστω και ανωμοτί (άνευ όρκου) όλοι οι κατηγορούμενοι. Ο λόγος ήταν ότι ένας  επιχειρηματίας που είχε φιλικές σχέσεις με τον αυτόχειρα τραπεζικό,   αλλά και που είχε πέσει και ο ίδιος θύμα του κυκλώματος, πήγε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και παρέδωσε κοσμήματα, λέγοντας ότι του τα είχε δώσει ο φίλος του τραπεζικός  ως αποζημίωση για τα πολύτιμα αντικείμενα που είχε υπεξαιρέσει από τη δική του θυρίδα κάποιος.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους των θυμάτων της μεγάλης υπεξαίρεσης από διάφορες θυρίδες, ο 63χρονος πρώην τραπεζικός  ήταν εκ των βασικών κατηγορούμενων για την υπόθεση.

Προ διμήνου  η ΕΛ.ΑΣ. είχε ανακοινώσει ότι υπάλληλοι ηλικίας 61 έως 64 ετών του τραπεζικού υποκαταστήματος είχαν πρόσβαση στις θυρίδες, κατά την περίοδο  1999-2016, οπότε και καταγγέλθηκε ότι εξαφανίστηκε το πολύτιμο περιεχόμενό τους. Συνολικά, κατά την ίδια ανακοίνωση, από εννέα τραπεζικές θυρίδες που είχαν μισθώσει 13 ιδιοκτήτες, αφαιρέθηκαν ρολόγια και χρυσαφικά, η αξία των οποίων προσεγγίζει τα 2,7 εκατ. ευρώ, χρυσές λίρες, όπως επίσης 100.000 ευρώ και 3.196 δολάρια ΗΠΑ σε μετρητά.

Ένα εκ των θυμάτων ανέφερε ότι έχασε περί τα 75.000 ευρώ, που ήταν το εφάπαξ του και κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ, ενώ ένας άλλος αποκάλυψε ότι μέσα στη θυρίδα του βρίσκονταν χρυσαφικά αρραβώνων γάμου και γενικά αντικείμενα που φυλάσσονταν εκεί, εδώ και πολύ καιρό. Όταν αποκαλύφθηκε ότι η θυρίδα του ήταν άδεια, η τράπεζα του είπε ότι πρέπει να έχει κάνει λάθος την τράπεζα, και τα λεφτά του είναι αλλού.

Όταν οι θιγέντες  άρχισαν να ζητούν εξηγήσεις από την τράπεζα, όπως αποκάλυψε ένα θύμα, λάμβαναν απαντήσεις που τους διαβεβαίωναν ότι  «δεν υπάρχει καμία ένδειξη πλημμελούς φύλαξης» και βάσει αυτού αρνούνταν να δώσει περισσότερα στοιχεία επί του θέματος, λέγοντας ότι οι καταγγελίες είναι αβάσιμες και ανυπόστατες.

Η αστυνομία έφτασε στην άκρη του νήματος από έναν καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αρμενικής καταγωγής, ο οποίος είχε καταγράψει επακριβώς το περιεχόμενο της θυρίδας του (1305 λίρες αγγλίας, 3195 δολάρια και κοσμήματα αξίας 400.000 ευρώ). Όταν πέθανε, οι κληρονόμοι πήγαν να ανοίξουν τη θυρίδα με βάση την διαθήκη και την καταγραφή του περιεχομένου  και την βρήκαν άδεια. Τότε οι καταγγελίες πήραν άλλη υπόσταση. Ομως και πάλι δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί ποιος είχε πάρει το περιεχόμενο των θυριδων, ώσπου μίλησε ένα από τα θύματα καταγγέλλοντας τον φιλο του τραπεζικό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here