Αυγή: Ποιανού χωράφι είναι η ΕΡΤ;

Χθες στην ΕΡΤ οι παραγωγοί της εκπομπής «Από τις 6…» έβγαλαν σε αντιπαράθεση με τον προσκεκλημένο τους Νάσο Ηλιόπουλο τον πρόεδρο των ειδικών φρουρών Β. Ντούμα.

Αυτός που εκτέθηκε φυσικά ήταν ο Β. Ντούμας, με τις τερατωδίες που εξεφώνησε για να στηρίξει το θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Εκτέθηκε όμως πολύ σοβαρά και η ΕΡΤ. Γιατί έβγαλε τον Β. Ντούμα χωρίς να έχει ρωτήσει τον Ηλιόπουλο. Κι αυτά είναι δημοσιογραφικά κολπάκια που η ευτελέστερη τηλεοπτική δημοσιογραφία έχει κλέψει από εκπομπές της Πάνια.

Ο Β. Ντούμας είπε μεταξύ άλλων ότι ο μεγαλύτερος τζίρος ναρκωτικών γίνεται μέσα στα πανεπιστήμια και ότι οι πρυτάνεις δεν ζητάνε επέμβαση της αστυνομίας, δηλαδή τον καλύπτουν. Κανονικά πρέπει να τον καλέσει εισαγγελέας.

Όταν ο Ηλιόπουλος τον στρίμωξε, είπε «σας ενοχλούν αυτά που λέω», «για τον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ δεν λέτε» και «δεν είμαι πολιτικός για να λέω ψέματα». Οι παρουσιαστές της εκπομπής μίλησαν μόνο για να πουν στον Ηλιόπουλο να μην τον διακόπτει.

Ο Β. Ντούμας είπε επίσης ότι οι συνδικαλιστές των αστυνομικών δεν θέλουν πανεπιστημιακή αστυνομία γιατί δεν θέλουν περισσότερους ειδικούς φρουρούς στο σώμα.  Άρα η αστυνόμευση των χώρων είναι δευτερεύον θέμα.

Το θέμα δεν είναι ότι θα δυσκολευόταν ο Ηλιόπουλος. Το θέμα είναι τι καταλαβαίνει από δεοντολογία η δημόσια τηλεόραση.

Γιατί είναι δεοντολογικά αδιανόητο να βγάζουν απροειδοποίητα οποιονδήποτε μπροστά στον καλεσμένο τους. Και να βγάζουν μάλιστα κάποιον τον οποίο έχουν κανονίσει να βγάλουν αργότερα απέναντι σε δύο νεαρούς. Χώρια που αν είχαν διανοηθεί να κάνουν κάτι τέτοιο σε κυβερνητικό στέλεχος, θα είχαν πάρει πόδι την ίδια στιγμή.

Δεν περιμένουμε φυσικά μια εξήγηση, γιατί κανενός μέσα στη διοίκηση της ΕΡΤ δεν πάει το μυαλό ότι εκεί που τους βάλανε οφείλουν να σέβονται την αντιπολίτευση.

Αναφέρουμε απλά το γεγονός ως ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία τα δημόσια αγαθά και το κράτος. Σαν το χωράφι του παππού της. Συνεχίστε έτσι.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here