Αξιωματούχος Ευρωζώνης: Μάλλον επί δεκαετίες τα αεροπλάνα προσγειώνονταν πάνω σε αρχαία-Μέσα Οκτώβρη η επιστροφή των θεσμών-Αγώνας δρόμου για την υποδόση των 800 εκ.

Ως ένα σύμβολο κωλυσιεργίας και εμποδίων γραφειοκρατίας για μια επένδυση η οποία θα έχει «σημαντικά οφέλη» για την Ελλάδα χαρακτήρισε την επένδυση στο Ελληνικό ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης. Εκανε δε και αστειάκι, λέγοντας πως μάλλον επί δεκαετίες τα αεροπλάνα προσγειώνονταν στα αρχαία!

Μιλώντας υπό το καθεστώς ανωνυμίας, ο ανώτερος αξιωματούχος σημείωσε πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Eurogroup του Λουξεμβούργου δεν θα έχουν την Ελλάδα ως θέμα συζήτησης στην ατζέντα τους για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό.

Οι υπουργοί της Ευρωζώνης θα ασχοληθούν με την εμβάθυνση της Ευρωζώνης, τη μεταπρογραμματική παρακολούθηση της Πορτογαλίας και τον νέο ρόλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.

Σχετικά με την τρίτη αξιολόγηση ο αξιωματούχος σημείωσε πως το πλάνο ως έχει είναι η ολοκλήρωση της πριν το τέλος του έτους, συμπληρώνοντας μάλιστα πως υπάρχει πολιτική θέληση για αυτό.

Δεν ήταν σαφής πάντως ως προς τον χρόνο επιστροφής των επικεφαλής των θεσμών, την οποία τοποθέτησε μετά τις συναντήσεις στη Ουάσινγκτον στα μέσα Οκτωβρίου.

Αγώνας δρόμου για τα 800 εκατομμύρια για τα ληξιπρόθεσμα

Αναφορικά με το θέμα της υποδόσης ύψους 800 εκατομμυρίων για την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, ο ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε πως υπάρχει προσωπικό το οποίο συλλέγει δεδομένα από την Ελλάδα με σκοπό να σταλούν στους θεσμούς.

Θα ήταν πολύ θετικό για την ελληνική οικονομία η ρευστότητα αυτή, εκτιμά ο αξιωματούχος και τόνισε πως είναι σημαντικό τα στοιχεία αυτά να φτάσουν στους θεσμούς πριν τη 31η Οκτωβρίου.

Σημειώνουμε πως μετά τον Οκτώβριο τα χρήματα αυτά θα επιστρέψουν στον φάκελο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και δεν θα είναι διαθέσιμα πλέον.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here