Απύθενη υποκρισία Μητσοτάκη: Εγκαλεί την κυβέρνηση για παρέμβαση στους θεσμούς, όταν ο ίδιος και όλη η ΝΔ επιτίθενται στους εισαγγελείς για το σκάνδαλο Novartis

Με  μια υποκριτική δήλωση-υπεκφυγή, με την οποία επιχειρεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα και να αποκρύψει οτι είναι ο ίδιος και τα στελέχη της ΝΔ που επιτίθενται απροκάλυπτα στη δικαιοσύνη και τους εισαγγελικούς λειτουργούς καταγγέλλοντας τους για συμμετοχή στην δήθεν σκευωρία της Novartis, ο Κυρ. Μητσοτάκης κατηγορεί ξανά την κυβέρνηση για «απόπειρα παρέμβασης στους θεσμούς» που «δεν θα επιτύχει γιατί απλούστατα θα χάσει τις επόμενες εκλογές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο PBS τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει συστηματικά τους δημοκρατικούς θεσμούς, παρεμβαίνει στην ελευθερία του Τύπου και στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, και κάνει ακριβώς το ίδιο με τους ανεξάρτητους θεσμούς και τις ανεξάρτητες αρχές».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε πως η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρέμβει στους θεσμούς είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. «Αυτή η προσπάθεια δεν θα επιτύχει γιατί απλούστατα θα χάσει τις επόμενες εκλογές» είπε, προσθέτοντας πως «όταν οι λαϊκιστές έρχονται στην εξουσία, επειδή ως συνήθως δεν μπορούν να παραγάγουν αποτελέσματα, έχουν την τάση να υιοθετούν αυταρχική συμπεριφορά».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here