Απόσυρση τουρκικών πλοίων από το Καστελόριζο, βλέπει το ελληνικό Πεντάγωνο- Μιλά για αμοιβαίες κινήσεις αποκλιμάκωσης

Η σταδιακή απόσυρση των τουρκικών πλοίων δείχνει ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τις τελευταίες ώρες παρουσιάζεται τάση προς αποκλιμάκωση της έντασης που υπάρχει και όπως έγινε γνωστό έχει αρχίσει η σταδιακή απόσυρση όλων των τουρκικών πλοίων προς τους ναυστάθμους.

Ωστόσο, ο στόλος του Πολεμικού Ναυτικού παραμένει σε επιφυλακή, αφού είναι σε ισχύ ακόμα η παράνομη τουρκική Navtex και παρακολουθεί τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων.

Σημαντικός αριθμός τουρκικών πλοίων φεύγουν από το Καστελόριζο και επιστρέφουν στις βάσεις τους. Αυτό από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας θεωρείται ως μία κίνηση αποκλιμάκωσης.

Έχει δηλαδή, ξεκινήσει μια «αμοιβαία απόσυρση» των πολεμικών πλοίων Ελλάδας και Τουρκίας που από την Τρίτη βρίσκονται σε «διάταξη αντιπαράθεσης».

Κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπογραμμίζουν με σημασία πως: «Η NAVTEX των Τούρκων είναι σε ισχύ και συνεπώς και εμείς παραμένουμε σε κατάσταση ετοιμότητας»,.

Πρώτοι ξεκίνησαν οι Τούρκοι με την απόσυρση δύο πολεμικών πλοίων και ακολούθησε ανάλογη κίνηση από τον ελληνικό Στόλο. Η διαδικασία δείχνει ότι ίσως έχει υπάρξει κάποιου είδους συνεννόηση και συμφωνία.

Ωστόσο είναι βέβαιο ότι μονάδες του ελληνικού στόλου θα παραμείνουν στην περιοχή που βρίσκεται απέναντι από την Αττάλεια. Εκεί όπου παραμένει το ερευνητικό σκάφος των Τούρκων Oruc Reis, αλλά και δύο φρεγάτες, που από το πρωί έχουν αγκυροβολήσει ανοιχτά της Αττάλειας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here