Παραιτήθηκε από την Εθνική Τράπεζα ο διευθύνων σύμβουλος Λεων. Φραγκιαδάκης

.

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας έγινε δεκτή η παραίτηση του κ. Λεων. Φραγκιαδάκη από τη  θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΣ της Εθνικής τράπεζας ζήτησε, ομόφωνα, την παραίτηση του κ. Φραγκιαδάκη καταλογίζοντάς του αστοχίες στο ναυάγιο  της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, της πώλησης της θυγατρικής στη Ρουμανία καθώς και στο θέμα του ασφαλιστικού ταμείου των υπαλλήλων της Εθνικής (ΛΑΠΕΤΕ).

Η απομάκρυνση του κ. Φραγκιαδάκη έγινε στην παραμονή της ανακοίνωσης των stress tests, τα οποία, όπως φαίνεται, περνάει με σχετική επιτυχία η Εθνική Τράπεζα.

Προσωρινά, καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας θα ασκεί ο Παύλος Μυλωνάς, σήμερα  αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος.

Ο Παύλος Μυλωνάς εξελέγη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας τον Ιούνιο του 2014.

Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων κατά το διάστημα Δεκέμβριος 2013 – Ιούνιος 2015. Είναι Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας από το 2012 καθώς και μέλος της επιτροπής ALCO από το 2000.

Είναι, επίσης, μη εκτελεστικός Πρόεδρος των Δ.Σ. της Εθνικής Asset Management, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής και Α ‘Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Κύπρου) Ltd. Συντονίζει την Επενδυτική Επιτροπή της Τράπεζας και είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Tον Ιούλιο του 2012 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Στρατηγικής & Δραστηριοτήτων Εξωτερικού. Από τον Δεκέμβριο του 2010 έως τον Ιούλιο του 2012 ήταν Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής και Διακυβέρνησης. Από τον Απρίλιο του 2004 έως το Δεκέμβριο του 2010 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής & Οικονομικής Ανάλυσης στην Εθνική Τράπεζα, στην οποία εντάχθηκε το 2000.

Από το 1995 έως το 2000, εργάστηκε ως Οικονομολόγος στο Οικονομικό Τμήμα του ΟΟΣΑ. Υπηρέτησε, επίσης, ως αντιπρόσωπος του ΟΟΣΑ στη Γραμματεία του G-10 τη διετία 1999-2000. Κατά την περίοδο 1987-1995, εργάστηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Από το 1985 έως το 1987, ήταν Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Βοστόνης.

Ο Π. Μυλωνάς είναι κάτοχος πτυχίου στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά-Οικονομικά (Magna cum Laude and Phi Beta Kappa) από το Πανεπιστήμιο Brown, καθώς και μεταπτυχιακού και διδακτορικού στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Princeton.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here