Αποκάλυψη: Tετ-α-τετ του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis K. Φρουζή με τον δημοσιογράφο, σύμβουλο επικοινωνίας της ΝΔ, Μπ. Παπαναγιώτου

Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν από την αποκάλυψη του newsbreak.gr για την συνάντηση του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή με τον δημοσιογράφο μέλος της «γαλάζιας» ομάδας επικοινωνίας της ΝΔ Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, ο οποίος, συμφωνα με πληροφορίες,  προορίζεται και για διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η συνάντηση αυτή δημιουργεί πολιτικό θέμα, καθώς ο υπόδικος κ. Φρουζής, πρώην αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρείας Novartis φέρεται να εμπλέκεται στην σκάνδαλο Novartis και στον χρηματισμό προσώπων από την εταιρεία. Σε βάρος του κ. Φρουζή έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις, μία εκ των οποίων για δωροδοκία, από την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Στο δημοσίευμα παρουσιάζονται δυο φωτογραφίες από τη συνάντηση Φρουζή-Παπαπαναγιώτου σε καφέ της πλατείας Κολωνακίου.

Οπως είπε ο διευθυντής του newsbreak.gr και πρώην διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ επί Κώστα Καραμανλή, Νίκος Ελευθερόγλου στο documento, η φωτογραφία  τραβήχτηκε σήμερα Πέμπτη το μεσημέρι, καθώς επίσης και ότι το μαγαζί που έγινε η συνάντηση είναι το γνωστό καφέ Βιβλιοθήκη.

O ίδιος ο κ. Παπαναγιώτου, μιλώντας επίσης στο Documento, παραδέχθηκε το τέτ α ττ, λέγοντας: «συναντήθηκα τυχαία μαζί του και κάτσαμε λίγα λεπτά μαζί». Στην ερώτηση αν γνωρίζονται και αν έχουν ξαναμιλήσει, ο κ. Παπαπαναγιώτου απάντησε ότι «έχουμε μια πολύ επιφανειακή σχέση. Δεν γνωριζόμαστε, έχουμε κάποια σχέση, γνωρίζω ποιος είναι και αυτός γνωρίζει ποιος είμαι».

Οι σχέσεις Φρουζή – Μητσοτάκη

Σύμφωνα με το Documento,  Κυριάκος Μητσοτάκης και Κωνσταντίνος Φρουζής είχαν φιλικές σχέσεις οι οποίες έφτασαν έως τη διοργάνωση δείπνων με αφρώδη οίνο για χάρη του αρχηγού της ΝΔ.

Ειδικότερα στα αρχεία της αλληλογραφίας του διευθύνοντος συμβούλου υπάρχουν πολλά μηνύματα επικοινωνίας με τον Κυρ. Μητσοτάκη. Ο «Μr Novartis» σε αυτές τις ηλεκτρονικές συνομιλίες αποκαλεί «φίλο» τον Κυρ. Μητσοτάκη και ο πρόεδρος της ΝΔ και σημερινός πρωθυπουργός του απαντά επίσης φιλικά με διάθεση και ύφος που φανερώνει βαθιά σχέση. Σε ένα από τα mails αυτά ο Κώστας Φρουζής διοργανώνει δείπνο προς τιμήν του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο οποίο συμμετέχουν επικεφαλής εταιρειών με τις συζύγους τους. Σε mail μάλιστα που έχει στείλει η συνεργάτιδα του Φρουζή Μαρία Λεοντάρη προκειμένου να ενημερώσει για τη διοργάνωση του δείπνου, ο τίτλος είναι «Kyriakos Mitsotakis Dinner» (δείπνο Κυριάκος Μητσοτάκης).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσημη θέση της ΝΔ είναι το σκάνδαλο Novartis αποτελεί τη μεγαλύτερη σκευωρία και με βάση αυτη τη γραμμή αναμένεται να κινηθει στο εξής η κυβέρνηση της ΝΔ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here